Minioje netrūko ir lietuvių. „Esu čia, nes tikiu, kad Europa gali ir privalo skleisti tolerancijos idėją, kurios taip trūksta ir Lietuvoje. Tolerancijos stoka – ilgametės Rusijos ir Sovietų sąjungos Lietuvai pasekmė“, - kalbėjo į koncertą atėjęs JAV kilmės lietuvis, buvęs diplomatas Viktoras Sidabras.

„Atėjau, nes man labai patiko eurovizinė Conchitos „Rise Like a Phoenix“ daina. Klausiausi jos ir Kopenhagoje“, - sakė Europos Parlamente dirbanti lietuvė.

Lietuvos europarlamentarai vieningai tvirtino kontraversiškosios atlikėjos nesiklausę, nes tuo metu turėję daug darbų.

Spaudos konferencijoje, į kurią žiniasklaidos atstovai susirinko itin gausiai, Conchita Wurst sakė, kad ji – ne politikė, tačiau nori kovoti prieš homofobiją ir skleisti savo žinią kaip menininkė. Pasak jos, galimybė mylėti, ką nori, yra kiekvieno žmogaus teisė.

„Mano koncertas skirtas kovai už laisvę, taiką ir lygybę. Siekiu pagarbos ir tolerancijos visiems. Tai, kokia mano lytis, rasė ar politiniai įsitikinimai, neturi nieko bendro su manimi kaip asmeniu. Neprivalote manęs mylėti, bet turite mane gerbti“, - kalbėjo šių metų Eurovizijos nugalėtoja.

Atlikėja apgailestavo, kad tos pačios lyties asmenų santuoka Europoje leidžiama tik nedaugelyje valstybių. „Reikia sprendimų, o ne diskusijų“, - ragino visiems suteikti vienodas teises Conchita Wurst.

Viešnią iš Austrijos savo „Twitter“ paskyrose sveikino daugelis iškilių Briuselio politinės scenos veikėjų.

Tiesa, atlikėjui, kurio tikrasis vardas Thomas Neuwirthas, netrūksta ir kritikų.

„Tai labai bloga tendencija, kuri griauna tradiciškas Europos vertybes. Ši barzdota būtybė lyg genetiškai modifikuotas organizmas“, - pareiškė radikaliais pasisakymais Europos Parlamente garsėjantis Bulgarijos atstovas Nikolay Barekovas.

Conchita Wurst Briuselyje koncertavo penkių politinių grupių atstovų kvietimu. Ji neėmė atlygio už savo pasirodymą aikštėje priešais parlamentą. Su koncertu susijusias kitas išlaidas, 18 tūkst. eurų, padengė EP vicepirmininkės, Žaliųjų frakcijos/Europos laisvojo aljanso narės, viešai pripažįstančios savos homoseksualumą, Ulrikės Lunacek fondas.