Vizito metu daugiausia dėmesio bus skiriama saugumui ir gynybai, taip pat verslui, prekybai ir ekonominei partnerystei. Dėl daugybės grėsmių pasauliniam saugumui demokratinėms valstybėms dar svarbiau konstruktyviai bendradarbiauti. Vizitas rodo bendrą santykių su Taivanu politiką, atitinkančią Europos Sąjungos politiką.

Bendro vizito metu komitetų vadovai ketina aptarti saugumo padėties regione reikšmę ir kaitą vykstant Rusijos karui prieš Ukrainą, taip pat įvardinti rizikos sritis ir galimybes ateityje bendradarbiauti su pažangiųjų mikroschemų gamybos srityje pasaulyje lyderiaujančiu Taivanu, kurti saugesnes ir atsparesnes tiekimo grandines. Planuojamose sesijose taip pat bus aptariami būdai, kaip išsaugoti taiką ir stabilumą regione. Įstatymų leidėjai pabrėžia, kad status quo Taivano sąsiauryje vienašališkai keisti negalima, taip pat prieštarauja jėgos panaudojimui ar grasinimui ja. Bet kokio galutinio sprendimo reikia siekti per diplomatiją ir dialogą.

Užsienio reikalų komitetų pirmininkų teigimu, būtina stiprinti prekybinius ir ekonominius ryšius su Taivanu, kuriame sukurta stipri demokratija ir technologiniu požiūriu išsivysčiusi ekonomika. Komitetų pirmininkai taip pat nori ieškoti galimybių plėsti bendradarbiavimą įvairiose srityse kaip kultūra, švietimas, moksliniai tyrimai ir turizmas.

Baltijos valstybių užsienio reikalų komitetų pirmininkai planuoja susitikti su Taivano Prezidente Tsai Ing-wen, Įstatymų Leidžiamojo Juanio Pirmininku You Si-kun, Vykdomojo Juanio Ministru Pirmininku Chen Chien-jen, užsienio reikalų ministru Joseph Wu ir skaitmeninių reikalų ministre Audrey Tang, taip pat akademinės bendruomenės, ekspertų grupių ir nevyriausybinių organizacijų atstovais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją