„Šį Baltijos šalių kreipimąsi padiktavo suvokimas, kad be tarptautinės bendruomenės realių veiksmų Generalinės Asamblėjos rezoliucija liks vien žodžiais. Civilių gyventojų, tarp jų moterų ir vaikų, žūtys yra sunkus karo nusikaltimas. Rusijos kariuomenė turi nustoti apšaudyti ir bombarduoti gyvenamuosius rajonus ir civilinės infrastruktūros objektus. Raginame Rusiją tučtuojau nutraukti ugnį ir sudaryti saugias sąlygas civiliams gyventojams, norintiems evakuotis, padaryti tą per sutartus humanitarinius koridorius į suderintas vietoves. Lietuva vertina Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto pastangas lengvinti karo aukų dalią ir siekiant abiejų konflikto pusių sutarimo dėl humanitarinių koridorių“, – sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Kaip teigiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime, bendrame Lietuvos, Latvijos ir Estijos pareiškime ypač pabrėžta humanitarinių koridorių, leidžiančių pristatyti būtiniausius krovinius karo veiksmų rajonų gyventojams ir saugiai evakuoti civilius iš gyvybei pavojingų zonų, svarba.

Rusija pasmerkta už veiksmus, iki šiol neleidžiančius atidaryti tokių koridorių, nors apie juos tariamasi Ukrainos ir Rusijos atstovų derybose. Taip pat akcentuota būtinybė užtikrinti humanitarinių darbuotojų saugumą karo zonoje.

Pareiškimą visų trijų Baltijos šalių vardu paskelbė Latvija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją