„Įteikiau atsistatydinimo pareiškimą, elgiuosi nuosekliai (...) Natūralu, kad jeigu mane delegavusios partijos nėra (pozicijoje - ELTA), tai, matyt, aš, kaip partijos narys, turiu atitinkamai - nors tam sprendimui nepritariu - elgtis ir tą padariau (...) Premjeras turi laiko apsispręsti. Kokį sprendimą jis priims, neįvardijo (...) Aš savo darbą padariau. Manau, kad neturėčiau dirbti Vyriausybėje, kurioje socialdemokratai pasitraukė“, - pirmadienį Vyriausybėje kalbėjo pareigas kol kas einantis ministras M. Sinkevičius, priminęs žurnalistams, kad nepritarė LSDP traukimuisi iš koalicijos.

M. Sinkevičius santūriai vertino galimybę, kad Premjeras S. Skvernelis nepritartų jo atsistatydinimui.

„Sunku pasakyti, ką reiškia nepritars. Aišku, Premjeras turi teisę nepriimti atsistatydinimo, bet žinote, kai palieki poziciją, ar gali kas nors tave sustabdyti?“, - retoriškai klausė ministras.

M. Sinkevičius nebuvo linkęs vertinti kitų LSDP deleguotų ministrų - užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus ir teisingumo ministrės Mildos Vainiutės - sprendimo likti dirbti Vyriausybėje.

„Manau, kad kiekvienas laisvas apsispręsti, juolab kad Ministras Pirmininkas nėra išsakęs jiems kritikos, matyt, kad darbų tęstinumas yra reikalingas, ir kiekviena situacija yra skirtinga. Mano sprendimas yra šiandien toks, jų valia galbūt kitokia, tai nekvestionuočiau kitų kolegų apsisprendimą“, - sakė ūkio ministras.

Klausiamas, kaip vertintų galimybę LSDP partijos frakcijai Seime skilti į dvi frakcijas, ministras pasisakė už socialdemokratų parlamentarų vienybę.

„LSDP, jeigu yra viena partija, tai viena ir frakcija turi dirbti. Nuo to, kad turėsime daugiau frakcijų, valstybėje daugiau socialdemokratijos nebus. Tikiuosi, kad valstybėje bus rastas kelias bendram darbui, telkimuisi, o ne skaldymuisi“, - teigė M. Sinkevičius.

Buvęs Jonavos meras M. Sinkevičius nedetalizavo tolesnių savo planų.

„Esu žmogus, kuris neturi nei verslo, nei kažkokių sukauptų milžiniškų kapitalo lėšų ar dividendų, ar pajamų - jaunas žmogus. Tai natūralu, kad pabaigęs šitą darbą ieškosiu kito darbo“, - kalbėjo ūkio ministras.

Premjeras sprendimą dėl M. Sinkevičiaus turėtų priimti per artimiausias penkias darbo dienas.

Kaip ELTA jau skelbė, po LSDP pasitraukimo iš koalicijos narystę šioje partijoje nutraukė ministras L. Linkevičius, pirmadienį įteikęs partijai atitinkamą pareiškimą. Savo ruožtu teisingumo ministrė M. Vainiutė nepriklauso jokiai partijai, nors ją į dabartines pareigas delegavo socialdemokratai.