Ievos Strazdauskaitės nužudymo bylos nagrinėjimas jau artėja prie finišo tiesiosios, prasidėjo baigiamosios kalbos, kaltinamiems pirmadienį surengtame teismo posėdyje ketinta pasiūlyti bausmes.

Pasibaigus uždaram teismo posėdžiui paaiškėjo, kad du valstybinį kaltinimą byloje palaikantys prokurorai savo siūlymus dėl bausmių teisiamiesiems išsakys kitame teismo posėdyje. Dėl didelės bylos apimties bei gynybos prašymo atnaujinti įrodymų tyrimą šiandien to padaryti nespėta.

Kaltinimai itin sunkiu nusikaltimu, I. Strazdauskaitės nužudymu pareikšti trims pusbroliams: Karoliui, Leonui ir Mantui Bieliauskams.

Kaltinimą byloje palaikantis prokuroras Artūras Urbelis yra minėjęs, kad teisiamieji duoda parodymus, pripažįsta padarę nusikaltimus, tačiau skirtingai vertina kai kurių įvykių aplinkybes. Advokatai minėjo, kad jų ginamieji neigia norėję nužudyti merginą, skirtingai interpretuoja savo vaidmenis nusikaltime.

Visi trys Kėdainių čigonai kaltinami tuo, jog siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą, veikdami bendrininkų grupėje itin žiauriai nužudė bejėgiškos būklės I. Strazdauskaitę. Jiems taip pat inkriminuotas neteisėtas laisvės atėmimas bei turto sugadinimas.

Maksimali bausmė už šiuos nusikaltimus – laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

I. Strazdauskaitė 2017 metų kovą išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos parų jos kūnas rastas Kėdainių rajone.

Bylos duomenimis, mergina buvo nužudyta siekiant pagrobti jos vairuotą prabangų automobilį „Audi“. Tyrimo metu nustatyta, jog imitavus eismo įvykį I. Strazdauskaitė buvo užpulta, pagrobta, bagažinėje nuvežta į Kėdainių pakraštyje esantį apleistą karinį aerodromą ir ten itin žiauriai nužudyta ją mirtinai uždaužant kastuvu.

Tiriant šį nusikaltimą, kaltinimai buvo pareikšti dar dviem asmenims: marijampoliečiui Algimantui Stankevičiui ir kėdainiečiui Tomas Zagurskui. Jiems inkriminuotas dalyvavimas kitame, dar prieš I. Strazdauskaitės nužudymą įvykdytame plėšime panaudojant šaunamąjį ginklą.

Jie kartu su pusbroliais Bieliauskais greitkelyje Vilnius – Klaipėda taip pat imituodami eismo įvykį iš Latvijos piliečių grasindami ginklu pagrobė 32 tūkst. eurų kainuojantį automobilį, taip pat žmonių asmeninius daiktus.