„Galima jau dabar ir savaitgalį – lankytis muziejuose, bibliotekose, dalyvauti renginiuose sėdint automobiliuose, lankytis lauko kavinėse ir baruose, sportuoti lauke išlaikant saugų atstumą. Apsipirkti, taip pat išlaikant 10 kv. m. vienam pirkėjui. Taip pat galima apsikirpti, pasidaryti manikiūrą. Noriu atkreipti dėmesį, kad kitos grožio paslaugos bus nuo gegužės 18 dienos atnaujinamos“, – Vyriausybėje penktadienio rytą vardijo G. Surplys.

Jau šiandien, jei grįžtama iš Lenkijos dėl darbo, verslo ar studijų reikalų, 14 dienų saviizoliacija nebėra privaloma.

„Jau šiandien galima dirbti ne nuotoliniu būdu, jei užtikrinamos visos saugumo sąlygos. O pirmadienį grįžus iš Lenkijos, kurio buvote darbo, verslo ar studijų reikalais, jums nebus privaloma 14 dienų saviizoliacija“, – kalbėjo politikas.

Premjero patarėjas priminė, kad „laisvė eina kartu su atsakomybe“.

„Kokie apribojimai vis dar galioja? Dėl kaukių, su tam tikromis išlygomis: vaikams iki 6 metų, atokiose vietose, valgant lauko kavinėse nereikia, bet šiaip jos yra privalomos. Ir jas reikia dėvėti tinkamai“, – sakė ministras.

Tinkamą kaukių dėvėjimą G. Surplys iliustravo pavyzdžiu – apsauginė veido kaukė privalo dengti nosį.

G. Surplys spaudos konferencijoje priminė svarbią 2x2 taisyklę.

„Vis dar galima buriuotis ne daugiau nei 2 žmonės, ir ne arčiau nei 2 metrų atstumu. Išskyrus šeimos narius. Taip pat dar galioja užsienio kelionių apribojimai tam tikri. Neteikiamos viešojo maitinimo paslaugoms viduje ir negalimi renginiai ne automobiliuose“, – sakė G. Surplys.

Delfi primena, kad karantinas pratęstas iki gegužės 31–osios dienos.