„Patys pirmieji ir prioritetiniai Seimo sprendimai yra skirti pagalbai Ukrainai ir Lietuvos saugumo užtikrinimui. Tai yra absoliutus prioritetas. Tačiau Lietuva negali stovėti vietoje ir nevykdyti svarbių pokyčių Lietuvos žmonėms“, – „Žinių radijui“ teigė A. Armonaitė.

Politikės teigimu, Lietuvai svarbu įgyvendinti pokyčius, susijusius su sveikatos sistemos gerinimu, žmogaus teisėmis, įgyvendinti valstybės tarnybos reformą.

„Tai, jeigu mes sustosime ir neįgyvendinsime svarbių pokyčių savo šalyje, pavyzdžiui, ir žmogaus teisų srityje, tai V. Putinui net nereikia įsiveržti į Lietuvą, kad čia pažanga arba vakarietiškos idėjos sustotų“, – akcentavo ministrė.

A. Armonaitės įsitikinimu, nors pagalba Ukrainai ir savo šalies saugumo užtikrinimas yra absoliutus prioritetas, tačiau, pasak jos, darbai, kurie yra suplanuoti, taip pat turi būti įgyvendinami.

„Aš pavienius, izoliuotus Seimo narių visokius pabubenimus, kad vieno ar kito projekto nereikia, vertinu tiesiog kaip politinių taškų rinkimąsi karo sąlygomis“, – pabrėžė ji.

ELTA primena, kad Seimo narė Agnė Širinskienė pasiūlė išbraukti Partnerystės įstatymo projektą ir lydinčius teisės aktus. Pasak pasiūlymo autorės A. Širinskienės, reprezentatyvios apklausos rodo, kad bandymai sureguliuoti partnerystės teisinius santykius poliarizuoja ir priešina visuomenę.

Kiek anksčiau neįtraukti Partnerystės įstatymo į pavasario Seimo sesiją paragino ir konservatoriai. Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma teigė, kad liberalai, prasidėjus Rusijos karinei agresijai Ukrainoje, turėtų atidėti priešpriešą visuomenėje galinčių sukelti klausimų svarstymą.

Visgi Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia nematanti pagrindo dėl situacijos Ukrainoje atidėti su žmogaus teisėmis susijusius klausimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją