„Situacija yra neeilinė, yra bent keletas krizių – ir migracijos iššūkiai, ir pandemija. Natūralu, kad žmonės ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje yra galbūt nepatenkinti tais sprendimais. Mes tiesiog stengiamės priimti geriausius sprendimus šioje sudėtingoje situacijoje: mums svarbu, kad veiktų verslai, kad veiktų mokyklos, kad žmonės būtų sveiki“, – antradienį po apsilankymo „Registrų centre“ žurnalistams sakė A. Armonaitė.

Tai, pasak jos, – pirminis valdžios tikslas.

„Reikalavimų bus visada ir visokių. Lietuvoje vyko rinkimai, yra suformuota valdančioji dauguma, mes turime savo programą, prisiėmėme atsakomybę už šią valstybę ir savo darbus tęsime. Bus kiti rinkimai, bus galima kitaip išsirinkti“, – kalbėjo Laisvės partijos lyderį.

Paklausta, ar nesibaimina riaušių pasikartojimo, A. Armonaitė teigė, kad tarnybos atlieka savo pareigas, o žmonės turi teisę protestuoti.

„Svarbu, kad visi būtų saugūs – ir protestuotojai, ir praeiviai. Tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – pridūrė ji.

kaip Delfi skelbė anksčiau, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė–Nielsen pirmadienį parlamento kiemelyje susitiko su „Šeimų maršo“ atstovais aptarti rugsėjo 10 dieną planuojamo protesto.

Susitikime dalyvavo „Šeimų maršo“ atstovai Raimondas Grinevičius, Artūras Orlauskas ir Algimantas Rusteika.

A. Orlauskas po susitikimo žurnalistams teigė, jog būsimame mitinge bus išsakyti visi reikalavimai.

„Juos ir perdavėme Seimo pirmininkei. Kad ir jie žengtų žingsnį – valdančioji dauguma link žmonių. Tai atleistų apsimelavusį ministrą Arūną Dulkį, kad tik referendumo būdu būtų galima svarstyti Partnerystės įstatymą, Stambulo konvenciją. Ir įvykdyti reikalavimus, kurie kelia rūpesčius žmonėms nuo rugsėjo 1–osios dienos“, – aiškino „Šeimos maršo“ atstovas A. Orlauskas.

Seimo pirmininkė V. Čmilytė–Nielsen po susitikimo sakė išgirdusi pažadą, kad planuojamas renginys bus taikus, jame nebus naudojami įžeidžiantys simboliai.

„Gavau reikalavimus, lūkesčius šios organizacijos valdančiajai daugumai. Dalis tų lūkesčių galėtų būti svarstomi, jie susiję su švietimu, (…) dalis prasilenkia su valdančiosios koalicijos įsipareigojimais savo rinkėjams, tačiau bet kokiu atveju tuos gautus lūkesčius, norus perduosiu valdančiosios koalicijos partneriams“, – po susitikimo žurnalistams sakė Seimo pirmininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (776)