„Mano vertinimu, Vakarai jau kuria instrumentus tam pasauliui, kuriame nebebus Rusijos arba bent jau Vladimiro Putino.

Šiuo metu egzistuoja keli pagrindiniai tikslai: iš Rusijos būtina paimti branduolinį ginklą, „deputinizacija“ – režimo ir jo padarinių pašalinimas.

Taigi, pirmiausia turi pasitraukti V. Putinas, o paskui iš Rusijos atimta galimybė dėl savo beprotiškų fantazijų ir užmojų rizikuoti visos žmonijos ateitimi“, – tinklalaidėje „Feigin live“ kalbėjo O. Arestoviči

us.

Jis įvardino ir kitus du tikslus. Tai karo nusikaltėlių nubaudimas ir reparacijų Ukrainai mokėjimas.

Kalbėdamas apie šiuo metu Vakarų šalyse vykstančius politinius procesus, juos O. Arestovičius vadino pastangomis sukurti Rusijai tokią situaciją, kai lengviausiu sprendimu taps branduolinio ginklo atsisakymas. Nes kiti scenarijai būtų kur kas niūresnis: virtinė pilietinių konfliktų šalies viduje, badas bei kitos nelaimės, galiausiai Rusijoje sukelsiančios dar vieną kruviną revoliuciją.

Oleksijus Arestovičius

„Todėl Vakarai labai gerai žino, ką daro. Kuria priemones, kaip nubausti karo nusikaltėlius, kas yra didžioji Rusijos „deputinizacijos“ dalis.

Tai karinis tribunolas. Ir jų (karo nusikaltėlių – red.) išdavimas bei nubaudimas bus tiesiogiai susijęs su politine bei ekonomine pagalba Rusijai, sankcijų panaikinimu“, – tinklalaidėje „Feigin live“ kalbėjo Ukrainos prezidento administracijos patarėjas.

A. Arestovičius svarstė, kad sankcijos Rusijai gal būti panaikintos tik vienu atveju, kai vardan ekonominės pagalbos šalis atsisakys branduolinio ginklo.

Tuo pačiu A. Arestovičius atkreipia dėmesį, kad karo tribunolo įsteigimas nėra greitai ir sklandžiai įvyksianti procedūra. Jis atkreipia dėmesį, jog problemų gali kilti žinant Turkijos, Maltos, Vengrijos ir kai kurių kitų šalių pozicijas Rusijos atžvilgiu.

„Bet kuriuo atveju tai svarbus žingsnis į priekį siekiant vieno iš esminių tikslų – karo nusikaltėlių nubaudimo. O tuo pačiu ir V. Putino pašalinimo iš valdžios, „postputininės“ Rusijos kūrimo“, – reziumavo A. Arestovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)