Tuo metu Teisingumo ministerija teigia, kad ministrų kabineto nariams siūlomas materialinės atsakomybės įtvirtinimas esą nesuderinamas su Vyriausybės ir ministrų konstituciniu statusu.

Įstatymo projektą inicijavęs parlamentaras „darbietis“ Artūras Paulauskas „Žinių radijo“ laidoje „Atviras pokalbis“ tikino, kad neturėtų būti politikų ar pareigūnų, kurie neatsako už savo padarytus įstatymų pažeidimus. Atsakomybės neišvengia žemesnes pareigas einantis pareigūnas, tad kodėl aukštesnes pareigas einantis valdininkas lieka laisvas nuo atsakomybės už priimamus sprendimus:

„Visai neseniai Seimas priėmė įstatymą, kuriuo nustatė taikyti materialinę atsakomybę Prezidento, Seimo ar vyriausybės paskirtiems aukštiems pareigūnams. Dabar teikiamame projekte numatyta, kad vyriausybės nariai už sav klaidas taip pat turtėtų atsakyti materialiai. O atsakytų jie tuo atveju, jei priimant sprendimą, buvo pažeista Konstitucija arba įstatymas. Ir antra sąlyga – jeigu valstybė jau būtų atlyginusi padaryta žalą. Tada regreso tvarka valstybė pareiškia pretenzijas, ir ta atsakomybė yra ribojama iki 9 vidutinių darbo užmokesčių. Beje, valstybės kontrolė šiais metais yra konstatavusi, kad tuomet, kai valstybė atlygina žalą, ji neišieškoma iš kaltų asmenų, kaltų pareigūnų“.

A. Paulauskas priminė atvejus, kai valstybei už padarytą žalą teko atlyginti nemenkas pinigų sumas. Pavyzdžiui, vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio atleistiems Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktoriui Vitalijui Gailiui ir jo pavaduotojui Vytautui Giržadui.

Seimo narys konservatorius Kęstutis Masiulis sutinka,kad politikai turi atsakyti, jeigu jie pažeidė įstatymus:

„Visa tai ir dabar galioja, todėl nematau, ką čia reikėtų keisti. Bet reikia suprasti, kad politikai priiminėja politinius sprendimus. Ir po kurio laiko gali būti nutarta, kad tie sprendimai buvo antikonstituciniai. Manau, kad priėmus tokį įstatymą, gali prasidėti politinis susidorojimas. Mes čia atversime Pandoros skrynią ir pagarsėsime, kaip pati nedemokratiškiausia valstybė. Politikoje nėra teisingų ar neteisingų sprendimų. Sprendimai būna naudingi vienai grupei ir nenaudingi kitai“, - tikino parlamentaras.

Laida „Atviras pokalbis“ transliuojama antradieniais - penktadieniais 9.10 val.