Gruodį prisiekdamas Seime, A. Butkevičius gavo ne tik premjero portfelį, bet ir žmonių neregėtą pasitikėjimą. Jei prieš rinkimus jį palankiai vertino kas ketvirtas gyventojas, tai dabar – apie 60 proc. apklaustųjų.

Reitingų lentelės aukštumoje premjeras išmetė iš pirmos vietos ilgai buvusią prezidentę D. Grybauskaitę.

Kodėl iš pradžių taip kritikuotas, nuomonę keitęs ir „minkštu“ vadintas politikas tapo populiaresnis už vos ne visos Lietuvos dievintą A. Brazauską?

Politologai ir apžvalgininkai sako, kad dauguma gyventojų premjere mato save – nelabai ką išmanantis, iš provincijos, besišypsantis, vedžiojamas už nosį.

Pats premjeras apie savo išpopuliarėjimą kalba atsargiai: „Aš manau, kad tai yra vilties reitingas ir aš traktuoju, kad tai yra didžiulis man įsipareigojimas“.

Politologai mano, kad premjerui populiarumo prideda tai, kad jis nevengia pripažinti, kad klydo, pakeisti savo nuomonę.

Į prezidentus kandidatuoti nežada

Taip pat už socialdemokratus balsavusieji tikriausiai palaikymą premjerui išreiškė, kai prezidentė neleido jam savo nuožiūra suformuoti Vyriausybės.

O prezidentė reitinguose nukentėjo parodžiusi, kad prieštarauja kairės-centro koalicijai, bei leidusi suprasti jos palaikymą dešiniesiems.

Nors A. Butkevičius reitingų lentelėje lenkia dabartinę prezidentę, visgi jis neigia galimybę kandidatuoti į prezidentus: „Tikrai nemąstau. Aš dabar mąstau, kaip įgyvendinti greičiau užsibrėžtus tikslus ir tikrai norėtųsi, kad pateisinti žmonių viltis“.

Tačiau politologai spėja, kad premjero reitingai aukštumose išliks neilgai, nes pateisinti liaudies lūkesčius nėra lengva ir iki prezidento rinkimų A. Butkevičius kažin, ar beišliks toks populiarus.