Jis teigė manąs, kad visi istoriniai globaliniai procesai važiuoja į tai, kad pasaulis bus tik nestabilesnis, tik pavojingesnis, konfliktai plėsis ir gilės, pagrindinis iš jų bus JAV ir Kinijos konfliktas, trigeris akivaizdus – Taivanas.

„Kinija negali palikti Taivano reikalo neišspręsto, kaip Rusija negali palikti Ukrainos reikalo neišspręsto. Niekas negali Rusijos diktatūros, Kinija taip pat, priversti sustoti Ukrainoje, atsisakyti egzistencinio tikslo fiziškai sunaikinti Ukrainą. Be to, koks Kinijos interesas stabdyti Rusiją. Manau, kad tai naivūs išvedžiojimai. Kinija yra tokia pati komunistinė, imperialistinė, šovinistinė diktatūra kaip ir Rusija. Galvoti, kad Kinija yra rimtesnė, solidesnė, sukalbamesnė, racionalesnė diktatūra nei Rusijos diktatūra, todėl jas galima panaudoti viena prieš kitą, kad Kinija tarsi didesnis brolis gali Rusiją sudrausminti, manau, kad tai visiškai naivus mąstymas. Abi diktatūros labai aiškiai ruošiasi egzistencinėms didesnėms kovoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)