Štai apžvalgininkas Vytautas Bruveris laidoje svarstė, kas atsitiktų, jei ministrei pirmininkei Ingrida Šimonytei tektų pakeisti bent vieną ministrą.

„Tas garsusis „restartas“ apie kurį čia yra šnekama jau nežinia kiek laiko. (…) Tikrai, politiškai sveriant iš Vyriausybės perspektyvos dabar pakeisti keletą ministrų, gal kokį Arūną Dulkį, tarsi nupūsti dulkes nuo Sveikatos apsaugos ministerijos, tarsi atnaujinsi ją. Bet ar tikrai tai duos viešųjų ryšių ar politinį didelį efektą?“ – klausimą laidoje „Iš esmės“ kėlė V. Bruveris.

Jo teigimu, efektas būtų priešingas.

„Priešai, pirmiausia opozicija pajus tekančio kraujo kvapą. Ir tada čia gali būti paskutinioji. Ypač, jei iš valdančiosios koalicijos nubyra keli balsai – du ar trys, gal keturi. Tada jau bus rimtos bėdos“, – įžvalgomis laidoje dalijosi V. Bruveris.

Visą Delfi laidą „Iš esmės“ žiūrėkite 17 valandą.

Lauks dar vienas Šimonytės ultimatumas?

DELFI primena, kad po pralaimėto balsavimo dėl privalomo skiepijimo opozicijos atstovas Saulius Skvernelis tikino, kad valdantieji daugumos neturi.

Dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistas Tadas Ignatavičius sutiko, kad požymių tam yra.

„Taip, tai yra požymis, kad valdančioji dauguma nėra tvirta. Ir šiuo svarbiu klausimu matome, kad nėra daugumos. Nors projektas yra teikiamas Vyriausybės ir strategiškai svarbus. Tokių svarbių projektų, teikiamų Vyriausybės, kai yra svarbu parodyti daugumos vienybę, ar ne, buvo progų daugiau, matyt. Kad ir praėjusią savaitę, kai Seimas po pateikimo nepritarė Vyriausybės teiktam automobilių taršos mokesčiui, kai net dauguma nebuvo vieninga, „pasiplovė“ iš balsavimo. Visa tai rodo, kad daugumą yra ištikusios rimtos bėdos“, – kalbėjo T. Ignatavičius.

Tačiau jis teigė, jog teigti, jog daugumos tikrai nėra, gal kiek per anksti. Tai galėtų parodyti balsavimas dėl nepasitikėjimo.

„Man atrodo, kad mes grėsmingai artėjame link to momento, galimo balsavimo, ar ši Vyriausybė turi pasitikėjimą. Nes panašu, kad po šiandienos balsavimo valdančioji dauguma turėtų sulaukti premjerės Ingridos Šimonytės ultimatumo – ar valdantieji nori gyventi nuo vieno ultimatumo iki kito, ar tai netrukdo šiai valdančiajai daugumai egzistuoti, klausimas pakimba“, – Žinių radijo laidoje „Dienos klausimas“ kalbėjo pašnekovas.

Jo teigimu, valdančiajai daugumai teks kalbėtis, ką daryti toliau, ar jie dar gali susikalbėti ir susitarti, arba perkrovimas.

Antradienį, svarstant šį pasiūlymą jį dar palaikė opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos atstovai, kalbėjo apžvalgininkas T. Ignatavičius.

„Šiandien LSDP jau supasavo. Panašu, kad yra spaudimas iš suinteresuotų pusių, protestuotojų, kurie protestuoja prieš bet kokius privalomus dalykus ir sugriežtinimą. Tai aišku, kad tas spaudimas iš išorės yra. Panašu, kad politikai jų neatlaiko. Ir čia yra spraga ir projektų teikėjų“, – kalbėjo Žinių radijo pašnekovas T. Ignatavičius.

Jis svarstė, jog sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, kuris šį pasiūlymą ir teikė, turėjo eiti kalbėtis su medikais, su politikais.

Valdančiuosius išguldė ir omikron atmaina

Valdančiosios Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) frakcijos Seime atstovas, Seimo sveikatos reikalų komiteto narys Linas Slušnys Žinių radijo laidoje teigė, jog balsavimas žlugo ir dėl omikron atmainos.

Omikronas ir mūsų neaplenkė. Mes turime mažiausiai du žmones, dabar gal jau net trys, kurie yra užsikrėtę omikron atmaina. Ir jų tiesiog nėra Seime. (…) Kai žmonės negali ateiti į Seimą, negalime mes turėti ir pilnos daugumos“, – priežastis dėl nepavykusio balsavimo vardijo politikas L. Slušnys.

Politikas teigė, jog galimu darbuotojų išėjimu ir darbo rankų trūkumu motyvavę asmenys, nėra iki galo teisūs, nes „rankos, kurios nesiskiepija yra pavojingos rankos“.

„Net jeigu 99 procentai vakcinuotų yra. Ir lieka vienas žmogus, kuris to nepadarė ir vaikšto po ligoninę, jis turi kontaktą su pacientais, jau yra problema. Sakykite, ką norite. Šios profesijos yra svarbios ir jie negali išeiti į nuotolį“, – aiškino konservatorių frakcijos atstovas L. Slušnys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)