Renginio dalyvius pasveikino Visagino merė Dalia Štraupaitė ir Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas brg. gen. Valdemaras Rupšys. Savo kalbose garbūs svečiai ne tik pasidžiaugė Visagino ir kariuomenės bendradarbiavimu organizuojant renginį, bet ir padėkojo visiems dalyvaujantiems NATO sąjungininkams bei prie renginio prisidėjusiems Valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologams ir Visagino priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gelbėtojams, skelbiama pranešime spaudai.

Didžiulio susirinkusiųjų dėmesio sulaukė Lietuvos kariuomenės haubica PzH2000, nusidriekė eilė norinčių ją apžiūrėti iš arčiau ar net įlipti į vidų. Parodoje taip pat buvo demonstruojama Vokiečių reaktyvinės salvinės ugnies sistema MARSII, paslaptingų Liuksemburgo žvalgų šarvuotas žvalgybos visureigis „Dingo 2“, Lenkijos karių šarvuotis „Rosomak“, įvairūs visureigiai ir kita technika bei dalyvaujančių šalių karių ginkluotė ir ekipuotė. Žmonės daug bendravo su kariais, klausinėjo apie techniką, fotografavosi kartu, vyravo draugiška atmosfera ir pakili nuotaika, kurią dar palaikė ir fone grojanti patriotinė muzika.

„Renginys, mano manymu, praėjo puikiai, net geriau nei tikėjomės. Žinojome, kad susirinks nemažas būrys susidomėjusių žmonių, bet tokios minios tikrai nesitikėjome“ – pasibaigus renginiui sakė majoras Marius Geležiūnas.

Lapkričio 20 d.-gruodžio 2 d. vyksiančiose kasmetinėse pratybose „Iron Sword" dalyvauja apie 4 tūkstančius karių iš 11 NATO šalių: Estijos, Latvijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Kanados, Lenkijos, Liuksemburgo, Rumunijos, Slovėnijos, Vokietijos ir Lietuvos.