Jis akcentavo, kad jokios sociologijos Rusijoje seniai nėra ir jokios apklausos iš ten nieko nerodo, bet problema yra tokia, jog Levados centro bandymai turi dvejopą pagrindą.

„Visų pirma, jiems reikia kažkaip gyventi ir jie kažką turi veikti. Antra, klausinėjimas išjudina piliečių savimonę ir kad jie turi apsispręsti, turi galvoti, ar pan. Tai jau savaime nėra blogai. Visada galima pasakyti taip, kad šiuo metu žmonės bijo, o tie, kurie vis dėlto drįsta į ką nors atsakinėti telefonu, tai jų santykis yra toks, kad daugiau nei 80 proc. labai aktyviai palaiko Putiną.

Bet kad Putiną palaiko labai daug asmenų ir kad nori dar didesnio žudymo kare, tai tikrai taip yra. Tereikia atsidaryti jų puslapius, pavyzdžiui, įėjus į socialinius tinklus, dabar jau ne feisbuke, o, pavyzdžiui, „Vkontakte“, ir ten pamatysite tūkstančius aktyvistų, kurie plėšosi ir šaukia dėl to karo. Taip pat nekenčia visų, kurie vykdo netgi mažiausias derybas su Ukraina. Šitų patriotų reikalavimas yra vienas – užimti visą Ukrainą“, – tikino G. Mažeikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)