A. Anušausko teigimu, situaciją regione „Zapad“ pratybų metu stebi visi sąjungininkai.

„Norint sukelti realią karinę grėsmę mūsų regionui gal daug proto nereikia, tačiau reikia galimybės – dalinių, logistikos, amunicijos, daugybės dalykų, kurie keltų realaus karinio konflikto rizikas. Kol to nėra šalia mūsų pasienio, tol mes tai vertiname kaip tam tikrą įtampą regione, kurią sukelia tokios didelės pratybos, kurių apimtis visada gerokai išeina už regiono ribų“, – „Zapad“ vykstančias pratybas po apsilankymo Pabradėje žurnalistams pirmadienį komentavo A. Anušauskas.

Jis patikino, kad situacija stebima tiek „Zapad“, tiek neteisėtos migracijos Lietuvos – Baltarusijos pasienyje atžvilgiu.

„Mes negalime neigti, kad visada gali atsirasti kokia nors provokacija pasienyje, – kad gali būti netgi kokia nors ginkluota situacija, bet tai iš esmės vis tiek nekeistų situacijos. Su tokiomis situacijomis Lietuva turi pakankamai resursų ir galimybių dorotis pati.

Jei jau reikėtų sąjungininkų, mes juos pakviestume, bet Lietuvos valstybės, ginkluotosios pajėgos tikrai su tokiomis provokacijomis susidorotų labai paprastai“, – paaiškino ministras.

Visgi jis akcentavo, kad reikia išlikti ramiems.

„Nesugrėsminti tos situaicjos, kol ji tokia nevirtusi. Iš anksto sugrėsminant gali pasiekti visai ne tuos tikslus, kurių tikiesi pasiekti“, – sakė A. Anušauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)