Apie tai jis kalbėjo trečiadienį duodamas interviu LRT laidai „Labas rytas, Lietuva“.

„Kovo 18 dieną sugriuvo pasaulio tvarka, kuri 69–erius metus Europai garantavo taiką. Nėra jokių priežasčių galvoti, kad agresorius sustos arba jam užteks Krymo“, – tiesioginiame LRT eteryje sakė P. Vaitiekūnas.

Diplomatas išsakė nuogąstavimą, jog šiandien dėl taikos nebėra jokių garantijų, nes „dokumentai, kuriais rėmėsi taika, yra pažeisti“.

P. Vaitiekūno teigimu, šiuo metu gyvename visiškai naujame pasaulyje, o dar didesnį nerimą ambasadoriui kelia tai, kaip į Krymo aneksiją reagavo Rusijos gyventojai. 

Petras Vaitiekūnas
„Pačioje Rusijoje ji buvo aplaistyta džiaugsmo ašaromis ir apdainuota dainomis. Tai yra blogas signalas ir mums, ir visai Europai“, – kalbėjo P. Vaitiekūnas.

DELFI primena, jog antradienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Krymo vyriausybės vadovas Sergejus Aksionovas, Krymo parlamento pirmininkas Vladimiras Konstantinovas ir Sevastopolio vadovas Aleksejus Čalyjus pasirašė sutartį dėl Krymo ir Sevastopolio prijungimo prie Rusijos Federacijos.

Ši sutartis antradienio vakarą džiaugsmingai pasveikinta šimtatūkstantinės minios Maskvoje. Maskvos miesto policijos departamento duomenimis, į renginį, skirtą pasveikinti Krymą, V. Putino žodžiais tariant, „po ilgos kelionės sugrįžus į gimtąjį uostą“, susirinko apie 120 tūkst. žmonių, įskaitant politinių partijų ir visuomenės organizacijų aktyvistus.

Kaip buvo pranešta, remiantis oficialiais sekmadienį įvykusio ginčytino Krymo referendumo rezultatais, 96,77 proc. rinkėjų pasisakė už prisijungimą prie Rusijos.