"Vertinu blogai - Lietuvos respublikoje įstatymai galioja visiems", - pirmadienį žiniasklaidai sakė vidaus reikalų ministras.

D. A. Barakauskas pabrėžė, kad A. Matonio atžvilgiu pradėtas tarnybinis patikrinimas, atskleisiantis įvykio aplinkybes, jo girtumo laipsnį ir kitas detales. Tačiau ministras jau dabar prognozuoja, kad A. Matonis bus atleistas iš pareigų.

"Šiuo metu vyksta tarnybinis patikrinimas, kuris atsakys į visus klausimus. Aš manau, kad jo laukia atleidimas iš tarnybos. (...) Kadangi komisaras vairavo neblaivus, jam bus pritaikyti tie patys įstatyminiai reikalavimai, kaip bet kuriam Lietuvos piliečiui, taip pat kaip pareigūnui, kuris užėmė tokias aukštas pareigas", - sakė D. A. Barakauskas.

Pagal galiojančius įstatymus tarnybinis patikrinimas užtrunka mėnesį, tačiau vidaus reikalų ministras tikisi, kad šiuo atveju tyrimas bus užbaigtas iki savaitės pabaigos.

Kaip jau skelbta, A. Matoniui neleidžiama savo noru trauktis iš pareigų, kol nebus atliktas pirmadienį pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Policija šeštadienio vakarą sustabdė, kaip įtariama, neblaivaus Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko vairuojamą automobilį.

Tarnybinis automobilis "Škoda Superb" sustabdytas 21.15 val. Vilniuje, Vilkpėdės-Tūkstantmečio gatvių sankryžoje. Jį vairavo ne tarnybos metu neuniformuotas, įtariama, neblaivus Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas A. Matonis (gimęs 1960 m.). Jis, pasak Policijos departamento pranešimo, atsisakė pasitikrinti blaivumą, tyrimui paimtas kraujo mėginys.