Trijų Baltijos šalių premjerai - Andrusas Ansipas, Laimduota Straujuma ir Algirdas Butkevičius - ketina aptarti projekto "Rail Baltica" klausimus, regioninius energetikos projektus, elektroninio parašo bendro pripažinimo galimybes, Baltijos kelio 25-ųjų metinių paminėjimą, kitus klausimus.

Pirmadienį įvyks Lietuvos, Latvijos ir Estijos ministrų pirmininkų susitikimas. Regioninių transporto ir energetikos projektų bei kitomis temomis bus kalbama ir bendrame numatytame Baltijos šalių vyriausybių vadovų susitikime su į Taliną atvyksiančiu Lenkijos Ministru Pirmininku Donaldu Tusku, vyks ministrų pirmininkų darbo pietūs, vėliau - bendra spaudos konferencija Estijos menų muziejuje.

Į Vilnių Premjeras A. Butkevičius grįš pirmadienį vakare.

A. Butkevičių vizito į Taliną metu pavaduos finansų ministras Rimantas Šadžius.

Baltijos Ministrų Taryba (BMT) yra Baltijos šalių vyriausybių bendradarbiavimo institucija. Ji buvo įkurta 1994 m. birželio 13 d. Taline, vadovaujantis susitarimu dėl Baltijos Ministrų Tarybos, pasirašytu 1993 m. lapkričio 28 d. Vilniuje.

Ministrų pirmininkų taryba konsultuojasi dėl tarpvyriausybinio bendradarbiavimo, o Bendradarbiavimo taryba, kurią sudaro užsienio reikalų ministrai, koordinuoja Vyresniųjų pareigūnų komitetų veiklą.

Šiais metais BMT pirmininkauja Estija.

Vasario 6-10 dienomis A. Butkevičius vyks į Sočį, kur stebės žiemos olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)