A. Butkevičius tikino, kad su R. Paksu tikrai nekalbėjęs apie teisėsaugos atliekamą tyrimą.

„Pirmas klausimas buvo užduotas, ar toliau koalicija dirbs kartu iš visų trijų politinių partijų, nes juos buvo pasiekusi informacija (klaidinga, noriu pabrėžti), kad esą iš koalicijos bus pašalinta „Tvarka ir teisingumas“. Tai buvo vienas tokių pagrindinių susitikimo tikslų, o po to kalbėjome apie tai, kad jis ruošiasi daryti spaudos konferenciją. Jis paminėjo, kad, jo manymu, tai yra tam tikras politinis šou ir kad jisai yra nekaltas. Bet čia jau ne man spręsti“, – interviu LRT radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Pasak A. Butkevičiaus, su R. Paksu aptartas tolesnis bendras darbas Seime ir Vyriausybėje. A. Butkevičius teigė toliau pasitikįs R. Paksu, kuris Specialiųjų tyrimų tarnybos apklaustas kaip specialusis liudytojas tyrime dėl galimai daryto poveikio pripažįstant Prienuose naujai pastatytą prekybos centrą tinkamu eksploatacijai.

„Žinote, aš negaliu komentuoti to tyrimo. Teisėsaugos institucijos, manau, principingai atliks šitą tyrimą, ir mes tikrai žinosime visus atsakymus, nes jis (R. Paksas. – ELTA) man sakė, kad čia tikrai nemato jokių nusižengimų ar kažkokių kitų padarytų teisės aktų pažeidimų. Ir jis nėra nei Vyriausybės narys, nei Seimo narys, ir aš manau, kad šitą klausimą reiktų visiškai atskirti. Mūsų, kaip politikų, pagrindinis tikslas – netrukdyti teisėsaugos institucijoms šitą tyrimą atlikti, ir būtų labai gerai, kad tas tyrimas būtų kuo greičiau atliktas, nes puikiai suprantame, kad yra rinkimų metai, kad būtų kuo mažiau politinėje aplinkoje eskalavimų įvairiomis temomis. Kol kas mes kaip koalicija esame pasiruošę toliau dirbti kartu“, – teigė A. Butkevičius.

ELTA primena, kad STT „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininką R. Paksą apklausė ikiteisminiame tyrime dėl galimai daryto poveikio pripažįstant Prienuose naujai pastatytą prekybos centrą tinkamu eksploatacijai.

Specialiuoju liudytoju tapęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas, europarlamentaras R. Paksas pirmadienį susitiko ne tik su bylos liudytoju „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės akcininku bei vadovu Gedvydu Vainausku, bet ir su Premjeru A. Butkevičiumi. R. Paksas sakė sulaukęs Premjero palaikymo ir kalbėjęs apie būtinybę vykdyti griežtesnę teisėsaugos parlamentinę kontrolę.