Pastaruoju metu daug kritikos dėl piktnaudžiavimo tarnyba sulaukia socialdemokratai. Buvusiai sekretoriato vadovei vyriausybėje Džiuljetai Žiugždienei ir socialdemokratui Utenos merui Alvydui Katinui pradėti ikiteisminiai tyrimai. O vyriausioji tarnybinės etikos komisija ėmėsi tirti skundą dėl galimo piktnaudžiavimo Druskininkų savivaldybės įsteigtame poilsio centre „Aqua“. Komisija aiškinsis savivaldybės darbuotojų ir socialdemokrato mero Ričardo Malinausko bei centro vadovo galimą interesų konfliktą.

„Didžioji problema, apie kurią mes diskutavome ir praeitą savaitę, yra politinės korupcijos apraiškos. Tas neramina. [...] Tai yra viena iš didžiausių problemų santykyje su vyriausybe, todėl prezidentė ir toliau bus labai aktyvi ir turbūt jau šią savaitę vėl teiks konkrečius siūlymus pataisoms, kaip kovoti su korupcija“, – sako Prezidentės patarėjas Valdemaras Sarapinas.

„Aš prezidentės patarėjų kliedesių tikrai negalėčiau komentuoti, jeigu jis turi faktus, tegul pateikia. [....] Galėčiau antrą mintį pasakyti, kad, matyt, prasidėjo rinkiminė kompanija. Gaila, kad ir prezidentūros patarėjai į šitą kampaniją įsijungė“, – tikina premjeras A. Butkevičius.