Pastaruoju metu vis pasigirsta gandų, kad Lietuvos lenkų rinkimų akciją (LLRA) ketinama mesti iš koalicijos. Seime, vykstant Vyriausybės valandai, šią temą atgaivinti nutarė „Drąsos kelio“ frakcijos narys Vytautas Matulevičius. Tiesa, LLRA jis neapsiribojo – Seimo narys taip pat prisiminė pasvarstymus, kad nuteisus Viktorą Uspaskichą, subyrėtų Darbo partijos frakcija Seime.

„Sakykite, su kuo planuojate pergrupuoti jėgas? Ir ar teisybė, kad į socialdemokratų frakciją ruošiasi pereiti nemaža dalis Darbo partijos frakcijos narių?“ - klausė V. Matulevičius.

Prieš A. Butkevičiui atsakant, įsiterpė posėdžiui pirmininkavęs socdemas Algirdas Sysas. „Zasčiurinskas liko!“ - tarstelėjo A. Sysas.

Po šių socdemo žodžių, ne vienas Seimo narys leipo juokais. A. Butkevičius – taip pat.

„Pirmininkaujančio prašyčiau laiko neskaičiuoti, kol susikaupsiu rimtai atsakyti į šitą klausimą“, - juokėsi socdemų lyderis.

Sutvardęs juoką, kurį sukėlė arba A. Sysas, arba „darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas, premjeras atsakė. „Tikrai galiu išsklaidyti visas abejones. (…) Mes ir toliau dirbsime ramiai, stabiliai ir įgyvendinsime visus savo užsibrėžtus tikslus. Pokyčių jokių nenumatoma“, - sakė A. Butkevičius.

DELFI primena, jog po prezidento rinkimų Vyriausybė privalės grąžinti įgaliojimus. Ministrų kabineto sudėtį iš naujo tvirtins šalies vadovo rinkimų nugalėtojas ar nugalėtoja. Būtent su prezidento rinkimais susijusias užuominas pastaruoju metu laido LLRA deleguotas energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius. Jis neseniai pareiškė nežinantis, ar vasarą tebesėdės savo kėdėje.