Tokią išvadą esą leidžia daryti vieša premjero parama Seimo pirmininkės ir prezidentės sukritikuotam ministrui. „Toks premjero žingsnis, ko gero, gali skatinti S. Skvernelį, renkantis partiją prieš rinkimus, prioritetą teikti socialdemokratams“, – LRT.lt komentavo politologas Algis Krupavičius.

Pasak Kauno technologijos universiteto (KTU) profesoriaus A. Krupavičiaus, premjeras A. Butkevičius nuo pat istorijos pradžios pasirodė kaip tvirtas ir ištikimas vidaus reikalų ministro šalininkas.

„Nors S. Skvernelis formaliai deleguotas partijos „Tvarka ir teisingumas“, jis nėra partinis politikas. Tad tikimybė, kad jis gali keisti partiją, kuriai atstovaus per artėjančius Seimo rinkimus, yra nemenka. Manau, kad toks premjero žingsnis, ko gero, gali skatinti S. Skvernelį prioritetą teikti būtent socialdemokratams“, - portalui LRT.lt kalbėjo politologas A. Krupavičius.

Savo ruožtu Vytauto Didžiojo universiteto profesorius politologas Lauras Bielinis teigia, kad, netenkindamas S. Skvernelio prašymo atsistatydinti, premjeras A. Butkevičius parodė, jog jam reikalingas toks ministras. „Ar jis artėja prie socialdemokratų? Nežinau, ar jis jau pasirinko politinę karjerą. Tikėtina, kad S. Skvernelis apskritai norėtų likti VRM sistemoje, neatmestina, kad ir po rinkimų jis norėtų vadovauti šiai ministerijai“, – sakė L. Bielinis.

VDU profesoriaus teigimu, socialdemokratams, o ypač A. Butkevičiui, būtų malonu, jei S. Skvernelis prisijungtų prie jų partijos.

Valdančiajai koalicijai priklausančių socialdemokratų centrinio rinkimų štabo vadovu 2016 metų Seimo rinkimams paskirtas Algirdas Sysas teigė nežinantis, ar dėl A. Butkevičiaus sprendimo dėl S. Skvernelio išaugo pastarojo meilė socialdemokratams.

„Bet kuri partija turbūt pakviestų žmogų prisijungti, kuris šiandien yra „ant bangos“. Mes siūlome, o jei ponas S. Skvernelis priims mūsų siūlymą, kalbėsime toliau. Bet kol jis nepriėmė pasiūlymo, derasi ar skaičiuoja, nereikia skubėti. Gal dabar greičiau apsispręs, ir meilė socialdemokratams bus didesnė“, – svarstė A. Sysas.

Vidaus reikalų ministras S. Skvernelis, pirmadienio rytą susitikęs su premjeru A. Butkevičiumi, pareiškė atsiimantis atsistatydinimo pareiškimą ir liekantis dirbti Vyriausybėje.

„Manau, kad prašymas dėl atsistatydinimo truputį buvo skubotas ir šiek tiek padiktuotas susidariusios emocinės situacijos. Aš tikrai S. Skvernelio prašymo netenkinu“, – sakė A. Butkevičius.