„Situacija tokia, kad buvo priimtas sprendimas įleisti tą grupę neteisėtų migrantų. pagal mano informaciją, neteisėti migrantai pasiprašė prieglobsčio. Šiuo metu atliekamos procedūros, testavimas, izoliavimas, karantinas ir po to bus pradėta prieglobsčio nagrinėjimo ir suteikimo procedūra“, – antradienį žurnalistams sakė pasieniečių vadovas.

Jo teigimu, tai – šeimos nariai, tačiau du migrantai, anksčiau buvę su šia grupe buvo neįleisti į Lietuvą, nes šeimai nepriklausė.

„Toks pakankamai retas atvejis, kai beveik visi tos grupės nariai buvo šeimos nariai, tačiau dviejų suaugusių asmenų priklausomybė šitai šeimai nebuvo patvirtinta, todėl buvo priimtas sprendimas jų neįleisti į Lietuvą“, – teigė R. Liubajevas.

Anot jo, migrantai iš šios grupės bandė keletą kartų patekti į Lenkiją, tačiau nebuvo įleisti, vėliau Baltarusijos pasieniečių buvo nugabenti prie sienos su Lietuva ir išstumti.

VSAT vadas taip pat sakė, kad tarnyba „neturi konkrečių įrodymų“, kad atvykusieji yra Afganistano piliečiai, tačiau yra duomenų, kad bent dalis šių asmenų kurį laiką gyveno Rusijoje.

LRT antradienį pranešė, kad 11 migrantų, kirtusių Baltarusijos ir Lietuvos sieną, liko pasieniečių patalpose, buvo tikslinamos jų patekimo ir kitos aplinkybės, o dar du užsieniečiai buvo išstumti iš Lietuvos.

Iš viso 13 asmenų į Lietuvą pateko prieš keletą dienų netoli Kabelių kaimo Varėnos rajone.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)