Sprendžiant, kuriose teritorijose skelbti konkursą, buvo vertinamos ir antstolių pajamos, pirmadienį pranešė ministerija.

"Šie pokyčiai, o kartu ir kitos įstatyminės iniciatyvos, kurias jau įgyvendinome ar numatome įgyvendinti, lems didesnę antstolių konkurenciją. Suprantama, kad tai atitinkamai paveiks visą antstolių rinką, tačiau prioritetas turi būti skiriamas gyventojų poreikiams", - pranešime spaudai sakė teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Papildomai antstolių nutarta ieškoti šių apylinkių teismų veiklos teritorijose - Vilniaus miesto 1, 2, 3, 4 ir Vilniaus rajono; Panevėžio miesto; Akmenės, Mažeikių ir Skuodo rajonų; Alytaus, Lazdijų ir Prienų rajonų; Biržų, Kupiškio ir Rokiškio rajonų; Jonavos ir Kėdainių rajonų; Jurbarko, Tauragės, Šilalės ir Šilutės rajonų; Marijampolės rajono; Plungės ir Telšių rajonų.

Antstolių atranką raštu ir žodžiu vykdys teisingumo ministro įsakymu patvirtinta komisija. Asmenis, norinčius vykdyti antstolių veiklą, ministerija iki 2012 metų rugpjūčio 29 dienos (imtinai) kviečia teikti prašymus leisti dalyvauti viešame konkurse.

Paskutinį kartą viešas konkursas antstolių pareigoms užimti vyko pernai vasarį.

Šiuo metu Lietuvoje dirba 116 antstolių, teisingumo ministro įsakymu nustatytas didžiausias galimas antstolių skaičius mūsų šalyje – 137.