Atitinkamą dekretą, atsižvelgdama į A.Dobrynino prašymą, ketvirtadienį pasirašė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Nuolatinė teisėjų veiklos vertinimo komisija sudaroma iš septynių narių, trys iš jų turi būti ne teisėjai. Keturis komisijos narius iš teisėjų renka Teisėjų taryba, tris skiria Respublikos Prezidentas.

Pagal nuostatus, komisija siekia išsiaiškinti teisėjų, taip pat teismų pirmininkų, pirmininkų pavaduotojų, skyrių pirmininkų turimų profesinių žinių ir įgūdžių lygį, gebėjimus taikyti teorines žinias ir įgūdžius praktikoje, dalyvauti administraciniame teismo darbe ir jį organizuoti.

Komisijai keliamas uždavinys vertinti teisėjų profesinę veiklą ir asmenines savybes, priimant motyvuotą išvadą, taip pat įvertinti.

Komisijos pirmininkas yra teisėjo karjerą baigęs Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Benediktas Stakauskas. Komisijos nariai taip pat yra Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėja Virginija Volskienė, teisėjo karjerą baigusi Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėja Teodora Staugaitienė, Šiaulių apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkė Irena Ivanovienė, Lietuvos apeliacinio teismo teisėja Danutė Milašienė, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Vincas Verseckas.