Galutine ir neskundžiama nutartimi kasacinės instancijos teismas panaikino Vilniaus miesto apylinkės teismo nutarimą ir Vilniaus apygardos teismo nutartį, kuria buvo konstatuota, kad R. Mazuronis yra atsakingas už tai, jog jo vadovaujamoje bendrovėje „Architektų gildija“ nelegaliai dirbo viena darbuotoja.

Už nelegalų darbą R. Mazuroniui teismas buvo skyręs 289 eurų baudą.

Dėl kaltinimų R. Mazuronį išteisinęs LAT nutarė architektui bylą nutraukti – jo veiksmuose nėra pažeidimo sudėties.

Administracinio teisės pažeidimo protokolas politiko sūnui buvo surašytas už tai, kad jis „Architektų gildijoje“ nuo 2014-ųjų kovo 7 d. leido dirbti vienai darbuotojai, apie kurios įdarbinimą nebuvo pranešta Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai (VSDFV).

Europarlamentaro sūnus su jam pateiktais kaltinimais nesutiko ir aiškino, kad bendrovėje kovo pradžioje buvo įdarbinta viena darbuotoja, apie kurios įdarbinimą buvo pranešta „Architektų gildijos“ buhalterijos dokumentus tvarkančios bendrovės „Statveda“ vadovui Juozui Riaukai. Ši savo ruožtu iš karto privalėjo informaciją apie į darbą priimtą darbuotoją pranešti „Sodrai“. Tačiau to nepadarė.

„Dėl techninių nesklandumų ar kitų man nežinomų priežasčių buhalterijos paslaugas teikianti bendrovė šios informacijos „Sodrai“ nepranešė“, – R. Mazuronis buvo įsitikinęs, jog darbuotoja dirbo legaliai.

Verslininkas taip pat pabrėžė, kad jo veiksmuose nebuvo nei tyčios, nei neatsargumo padaryti administracinį teisės pažeidimą.

Tokiai pozicijai pritarė ir kasacinio teismo teisėjai, konstatavę, kad apie įdarbintą darbuotoją „Sodrai“ privalėjo pranešti bendrovės įgaliotas asmuo – „Statvedos“ vadovas.

Kadangi R. Mazuronis apie planuojamą įdarbinti darbuotoją buvo pranešęs buhalteriui, teismas nutarė, kad jis „atsakingai ėmėsi tinkamų priemonių, kad būtų įvykdyta pareiga nustatytu terminu informuoti VSDFV apie asmens darbo pradžią ir kontroliavo jos vykdymą“.