Kaip rašo lzinios.lt, Seimo darbo grupės parengtas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo ir kontrolės įstatymas numato, jog policija turėtų sudaryti pavojingiausių organizuotų nusikalstamų grupių sąrašą. Jame įvardintos grupės nariui arba asmeniui, tik susijusiam su šia grupe, turto areštas ar įpareigojimas deklaruoti ir pagrįsti turtą galės būti taikomi be oficialaus perspėjimo.

Taip pat siūloma praplėsti teismo skiriamų įpareigojimų sąrašą – nevairuoti transporto priemonės, informuoti pareigūną apie visus sandorius, kurių vertė yra didesnė nei 40 bazinių socialinių išmokų, taikyti laikiną apribojimą arba draudimą verstis ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla. Kaip išskirtinė prevencinė priemonė būtų įtvirtintas didesnės kaip 15 tūkst. eurų vertės nepagrįsto turto ir (ar) pajamų konfiskavimas.

Darbo grupei vadovavęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas sako, kad priėmus įstatymą, sąraše esantys asmenys pareikalavus privalės pateikti turto deklaraciją - asmeniui būtų galima taikyti apribojimus kai dar jokia byla nėra pradėta.