Teisinės informacijos ir patarimų įvairiuose internetiniuose puslapiuose yra, tačiau ji ne visuomet būna patikima. Dažnai žmonėms, neturintiems teisinio išsilavinimo, sunku susigaudyti informacijos gausybėje. Naujame portale taip pat bus galima surasti nuorodas į svarbiausių institucijų, galinčių padėti įvairialypėse teisinėse situacijose, kontaktus, svarbiausių teisinių dokumentų, prašymų ir kitus šablonus.

Projekto sumanytoja – Teisingumo ministerija – tikisi, kad teisinių naujienų portalas teisingumas.lt jau netrukus taps patogia teisinės informacijos paieškos platforma.

Anot ministro, kiekvienam piliečiui adresą teisingumas.lt reiktų įsidėmėti jau dabar ir nuolat sekti jame pateikiamą informaciją. Taip pat portale jau dabar galima paprastai ir patogiai užduoti aktualius klausimus, užpildant kontaktų skiltyje pateikiamą formą. Šie klausimai pasieks atsakingus ministerijos specialistus. Šioje formoje visi portalo lankytojai kviečiami pateikti siūlymus ir pageidavimus ir dėl paties portalo turinio.

Be to, portale bus talpinamos ir aktualios teisėkūros naujienos, informaciniai straipsniai ir video reportažai teisinėmis temomis, įvairių sričių leidiniai.

Vartotojo teisės, antstolių bei notarų veikla, vedybinės sutartys ir kiti kasdienybėje svarbūs teisiniai klausimai – baigtinio teisingumas.lt temų sąrašo nėra. Teisingumo ministerijos planuose – nuolatinis portalo pildymas ir atnaujinimas atsižvelgiant į kintančias aktualijas ir tinklalapio lankytojų pageidavimus.