A. Šeškanas į policijos akiratį pateko kovo 30-ąją, kai pareigūnams apie vyrą su SS uniforma pranešė Anglijos pilietis Richardas S.

Tiesa, A. Šeškano ir Richardo S. versijos kiek skiriasi.

A. Šeškanas neslepia, kad kovo 30-ąją buvo švenčiamas jo draugo gimtadienis, o vakarėlio tema buvo karo istorija. Vyras Anglijoje išsinuomavo SS leitenanto uniformą ir ja „pasipuošė“ per vakarėlį.

Kovo 30-ąją jau besibaigiant vakarėliui A. Šeškanas vis dar vilkėdamas uniformą su draugu ir dviem merginomis išvyko į Kauno senamiestį bei prisėdo Vilniaus gatvėje esančiame picerijoje „Pizza Jazz“. Čia keistai apsirengusį vyrą pamatė Richardas S.

Jis taip pat užėjo į restoraną, o į lauką išėję vyrai persimetė keliais žodžiais. Anglas, kuris, kaip jis pats sako, Kaune studijuoja fotografiją ir rengia darbą apie žydų bendruomenę laikinojoje sostinėje, pasakoja, kad išėjęs į lauką A. Šeškanas pademonstravo nacių pasisveikiną. Vėliau esą pasakė, „kad ieško žydų, kad dėtų juos į pečių“.

Pats A. Šeškanas tai neigia. Jis sako, kad anglas iš jo kaulijo cigarečių ir prašė smulkių pinigų. Vėliau anglas iškvietė policiją, kuri A. Šeškaną sulaikė. Jam nustatytas 1,88 promilės girtumas.

Vyras sako, kad nieko nenorėjo įžeisti. Jis neslepia, kad vilkėdamas uniformą pasirodė viešoje vietoje, tačiau tai jo manymu nieko bloga.

„Juk ne rūbai žudė žmones. Bet kokiu atveju, aš nenorėjau demonstruoti uniformos, nenorėjau nieko įžeisti. Esu tolerantiškas visiems žmonėms“, - teisme teigė A. Šeškanas.

Kauno apylinės teismas sprendimą skelbs penktadienį. Greičiausiai A. Šeškanui bus skirta bauda.

Beje, posėdyje dalyvavo ir Karo muziejaus atstovai, kurie patvirtino, kad uniforma yra arba originali, arba tiksli nacių SS leitenanto kopija. Ant uniformos yra nacių simbolika, trys apdovanojimų medaliai, iš kurių bent vienas – originalus. Karo muziejaus vadovai pareiškė norintys uniformą laikyti kaip eksponatą.