Kaip informuoja Prezidentūra, Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininku siūlomas skirti šio teismo teisėjas Aurelijus Gutauskas.

Socialinių mokslų srities teisės krypties daktaras, profesorius, besispecializuojantis baudžiamosios justicijos srityje, teisėjų ir akademinėje bendruomenėse yra vertinamas kaip aukštos kvalifikacijos profesionalas.

A. Gutauskas LAT teisėju paskirtas 2013 m., prieš tai jis ėjo Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto Baudžiamosios teisės ir proceso instituto profesoriaus pareigas, buvo šio fakulteto Baudžiamosios teisės ir kriminologijos katedros vedėju. Šiuo metu – Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Baudžiamosios justicijos katedros profesorius. Per daugiau nei du akademinės veiklos dešimtmečius yra paskelbęs per 40 mokslinių publikacijų įvairiais baudžiamosios teisės klausimais.

Nuo 2017 m. A. Gutauskas vadovauja Teisėjų etikos ir drausmės komisijai, taip pat yra Baudžiamojo kodekso priežiūros komiteto narys.

Civilinių bylų skyriaus pirmininke siūloma skirti šio teismo teisėją Sigitą Rudėnaitę. Teisėja jau vadovavo šiam skyriui 2012–2017 metais.

20 metų teisėjos darbo stažą turinti teisininkė dirbo skirtingų grandžių teismuose – tiek bendrosios kompetencijos, tiek administraciniuose: Utenos rajono apylinkės teisme, Aukštesniajame administraciniame teisme, Vilniaus apygardos teisme, Vilniaus apygardos administraciniame teisme, Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme ir LAT, į kurį buvo paskirta 2008 metais.

Sukaupusi solidžią profesinę patirtį S. Rudėnaitė vertinama kaip aukštos kvalifikacijos autoritetinga teisininkė, pasižyminti nepriekaištinga reputacija. Praėjusiais metais ji buvo paskirta į Nuolatinę teisėjų veiklos vertinimo komisiją.

Pagal Teismų įstatymą LAT skyriaus pirmininką iš paskirtų šio teismo teisėjų penkeriems metams skiria Seimas prezidento teikimu.