Tokį sprendimą etikos sargai priėmė susipažinę su žiniasklaidoje pasirodžiusia informacija, kad I.Šakūnas tarnybinį transportą naudoja asmeninėms reikmėms.

Kalėjimų departamentui pavesta įvertinti, ar tarnybinio transporto naudojimas kelionėms iš namų į darbą ir atgal atitinka Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

Portalas lrytas.lt praėjusią savaitę paskelbė, kad I.Šakūnas prabangiu visureigiu "BMW X5" važinėja iš namų Vilniuje į netoli Kauno esančias Pravieniškes ir atgal. Šią valstybės įmonei priklausančią mašiną jis laiko prie namų Vilniuje esančioje aikštelėje, už kurią taip pat moka įmonė.

Grupė Pravieniškių valstybės įmonės darbuotojų dėl direktoriaus I.Šakūno kreipėsi į Teisingumo ministeriją. Ši informaciją perdavė Kalėjimų departamentui, rašė portalas.

"Toks anoniminis skundas Kalėjimų departamente yra gautas, sudaryta tyrimo komisija ir nurodytos aplinkybės šiuo metu aiškinamos", - teigė Kalėjimų departamento direktorius Artūras Norkevičius.

Paklaustas, kada paaiškės situacija, direktorius tikino, kad stengsis tai padaryti iki rugpjūčio pabaigos.