Ministerija skelbė pakartotinį konkursą į 7 antstolių veiklos teritorijas, tačiau po viešo konkurso laimėtojas paskelbtas tik vienoje. Kitose antstolių veiklos teritorijose konkursas neįvyko dėl netinkamo pretendentų pasirengimo šioms pareigoms eiti.

Antstolių atranką raštu ir žodžiu vykdė teisingumo ministro įsakymu patvirtinta komisija. Po kvalifikacinio antstolių egzamino raštu, kuriame dalyvavo 14 pretendentų, į pokalbį žodžiu pateko du egzaminą išlaikę asmenys ir vienas pretendentas, kuris pagal Antstolių įstatymą gali dalyvauti konkurse nelaikydamas egzamino.

Iš jų komisija patvirtino vieną – Giedrių Salicką, kuris teiks antstolio paslaugas Alytaus, Lazdijų ir Prienų rajonų apylinkių teismų teritorijose.

Šis konkursas buvo paskelbtas atsižvelgiant į tai, kad kai kuriose antstolių veiklos teritorijose antstolių yra mažiau nei nustatytas jų skaičius, dar kitose išaugęs nebaigtų vykdomųjų bylų skaičius rodo lėtėjančias vykdymo procedūras. Sprendžiant, kuriose teritorijose skelbti konkursą, buvo vertinamos ir antstolių pajamos.

Šiuo metu Lietuvoje dirba 115 antstolių, teisingumo ministro įsakymu nustatytas didžiausias galimas antstolių skaičius mūsų šalyje – 137, pranešė Teisingumo ministerija.