Nežinia, kuo šis incidentas būtų pasibaigęs, jeigu ne vienos nukentėjusiųjų vaikinas ir klubo darbuotojas, kurie pašėlusias ir įsiutusias merginas šiaip ne taip sutramdė – kadangi kitos dvi merginos patyrė nežymius sužalojimus, iš karto buvo iškviesti policijos pareigūnai.

Išsiblaiviusios merginos ėmė atgailauti dėl tokio savo poelgio – teisinosi, kad dėl suvartoto per didelio kiekio alkoholio nelabai ką ir prisimena. Tačiau tai, kas įvyko, jaunoms vilnietėms priminė prokurorai – atlikę ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo jie baudžiamąją bylą perdavė nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Kadangi baudžiamojon atsakomybėn patrauktos merginos pripažino kaltę ir sutiko su tyrimą kontroliavusios prokurorės pasiūlyta bausme, baudžiamąją bylą teismas išnagrinėjo rašytinio proceso tvarka – merginų skriaudikėms nereikėjo eiti į posėdžių salę ir raudonuoti iš gėdos.

Bylos duomenis išanalizavęs teismas anksčiau neteistoms vilnietėms Karinai Ch. ir Erikai S. skyrė laisvės apribojimo bausmes – abi merginos turės pamiršti kelią į naktinius klubus aštuonis mėnesius. Tiesa, dabar, kai šalyje paskelbtas karantinas, klubai nedirba, tačiau vėliau, kai jie vėl atvers duris, nuteistosios juose negalės pasirodyti iki gruodžio pabaigos.

Karina Ch. ir Erika S. negalės lankytis ne tik naktiniuose klubuose – teismas jas įpareigojo nuo 23 iki 5 val. būti namuose, jei tai nėra susiję su darbu, mokymusi ar lankymusi gydymo įstaigose.

Skirdamas tokio pobūdžio bausmę teismas atsižvelgė į padarytos nusikalstamos veikos pobūdį ir pavojingumą, taip pat pažymėjo, kad abi merginos padarė tyčinį nesunkų nusikaltimą, tačiau savo kaltę pripažino ir nuoširdžiai gailėjosi, o tai lengvina jų atsakomybę. Tačiau, anot teismo, merginų atsakomybę sunkina tai, kad nusikalstamą veiką jos padarė būdamos neblaivios – Karinai Ch. buvo nustatytas 2,15 prom., o Erikai S. – 1,21 prom. girtumas.

„Tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui“, – teismo priimtame baudžiamajame įsakyme pažymima, kad įstatyme numatyti bausmės tikslai kaltinamosioms bus pasiekti joms paskyrus sankcijoje numatytą bausmę – laisvės apribojimą.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad dar praėjusių metų lapkričio 16 d., apie 4 val. Karina Ch. ir Erika S., šokdamos naktinio klubo salėje, susistumdė su čia šokusiomis kitomis merginomis, o paskui be jokios priežasties vienai merginų Karina Ch. koja spyrė į pilvo sritį, griebė ir tampė ją už plaukų. Tuo metu Erika S. konflikto metu puolė kitą merginą, kuriai nagais apdraskė krūtinę bei vieną kartą ranka sudavė į kairę koją.

„Baudžiamojoje byloje surinkti ir ištirti duomenys sutampa tarpusavyje, patvirtina ir papildo vienas kitą, todėl teismas juos vertina kaip įrodymus, patvirtinančius, kad tiek kaltinamoji Karina Ch., tiek kaltinamoji Erika S. padarė joms inkriminuojamą nusikalstamą veiką – konflikto metu sukėlė fizinį skausmą nukentėjusiosioms“, – pažymėjo teismas.

Incidento aplinkybių per apklausą policijoje Karina Ch. negalėjo prisiminti – išsiblaiviusi mergina manė, kad naktiniame klube nieko neįvyko, o jeigu nukentėjusioji ir liudytojai sako, jog ji užpuolė ir sumušė kitą šokėją, vadinasi taip ir buvo.

„Iš tikrųjų nieko neprisimenu“, – sakė ji.

Mažiau nuo alkoholio apsvaigusi jos draugė Erika S., nors taip pat pripažino kaltę, tačiau tikino, jog konfliktą sukėlė ne ji ar Karina Ch., o esą nukentėjusiosios merginos.

„Mes klube vartojome alkoholinius gėrimus, linksminomės, šokome, su niekuo nekonfliktavome, šalia šoko dvi merginos, kurios šokdamos pradėjo stumdytis, – sakė Erika S. – Žinoma, tai galėjo gautis ir netyčia, kadangi klube buvo daug kitų lankytojų. Bet dėl šio pastūmimo aš labai supykau, tarp manęs ir merginų įvyko žodinis konfliktas, kurio metu mes susistumdėme, galėjau jas ir kliudyti, paimti vieną ar kitą iš merginų už plaukų, – bet jos irgi mane su drauge tampė už plaukų!“

Tuo metu viena nukentėjusiųjų į klubą iškviestiems policijos pareigūnams pasakojo visai kitokias įvykių aplinkybes.

„Su seserimi leidome laiką naktiniame klube „Metelica“, bešokdamos netyčia ar aš, ar mano sesuo atsitrenkėme į kitas merginas, kurių atsiprašėme ir šokome toliau, – sakė nukentėjusioji. – Praėjus maždaug pusantros valandos prie mūsų priėjo tos pačios merginos, kurios pradėjo mus kalbinti, tačiau su seserimi į jas nekreipėme dėmesio. Tada merginos pradėjo elgtis agresyviai, visaip bandė provokuoti konfliktą, kažką mums sakė, tačiau dėl garsiai grojančios muzikos nesupratome, kas mums buvo sakoma. O tada be jokios priežasties viena iš merginų ranka griebė mano seseriai už plaukų, todėl tarp jų įvyko susistumdymas, o paskui jai spyrė dešine koja į pilvo sritį. Iš karto šią merginą pabandžiau atitraukti, bet tada iš šono priėjusi kita mergina sugriebė man rankos nagais už krūtinės ir spyrė į koją. Gerai, kad netoliese buvo sesers draugas, kuris šias merginas nuo mūsų atskyrė.“

Kita nukentėjusioji per apklausą prisipažino, kad grumtynių metu bandė trenkti atgal ją užpuolusiai merginai, tačiau nepataikė.

„Šis konfliktas kilo tik dėl to, kad mums šokant priėjo ir šalia pradėjo šokti šios merginos – mums jos nepatiko, todėl nuėjome pora žingsnių toliau nuo jų“, – sakė nukentėjusioji.

Policijos pareigūnams atliekant ikiteisminį tyrimą seserys pareiškė, kad įvykiai naktiniame klube joms jau yra praeitis, nenori prisiminti nemalonių įvykių, todėl dėl to, kas nutiko „Metelicoje“, niekam pretenzijų neturi, civilinio ieškinio nereikš, tačiau sutinka, kad jas nuskriaudusios merginos atsakytų pagal baudžiamąjį įstatymą.

Muštynes klube matė ir apsaugos darbuotojas, kuris per apklausą prisipažino, kad Karina Ch. ir Erika S. yra nuolatinės lankytojos – pasilinksminti užsuka kiekvieną savaitę.

„Kai pamačiau, kas įvyko, greitai pribėgau prie merginų ir jas išskyriau, visos muštynių dalyvės buvo išvestos iš klubo, dėl šio įvykio buvo iškviesta policija“, – sakė jis.

Merginas atbėgo išskirti ir vienos nukentėjusiųjų vaikinas, kuris sakė, kad tą vakarą klube alkoholinių gėrimų nevartojo, todėl puikiai matė, kaip elgiasi kiti „Metelicos“ lankytojai.

„Mano draugė ir jos sesuo šoko prie scenos, šalia buvo daug kitų žmonių, kai pamačiau, kad nepažįstamos merginos stumdė seseris, vienai griebė už plaukų, – iš tikrųjų buvo sunku įžiūrėti, nes tuo metu prie scenos buvo prileista daug dūmų“, – sakė liudytojas.

Pasak jo, nukentėjusiosioms greitoji medicininė pagalba buvo nereikalinga, jos tik skundėsi skausmais.

Delfi primena, kad tai ne vienintelis incidentas naktiniame klube „Metelica“ – vasario mėnesį čia buvo sumušta ir išžaginta aštuoniolikmetė. Dėl šio įvykio prokuratūroje dar yra atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Šioje istorijoje buvo spėjęs sužibėti ir Vilniaus policijos Patrulių rinktinės vyriausiasis patrulis Livijus Saukevičius, kuris po šio įvykio savo instagramoje paskyroje patalpino nusikaltimo auką niekinantį įrašą. „Mažiau lakt reikia ir raitytis ir nieko nebus“, – rašė pareigūnas.

Policija vėliau pranešė, kad L. Saukevičius pažeidė Lietuvos policijos darbuotojų etikos kodeksą ir pareigūnui skyrė įspėjimą.