Pranešime spaudai rašoma, kad Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą siekiant išsiaiškinti, ar vykdant teismo sprendimą perduoti vaiką L. Stankūnaitei pareigūnai neviršijo tarnybinių įgaliojimų (Baudžiamojo kodekso 228 str. 1 d.).

Tyrimas pradėtas pagal Generalinėje prokuratūroje gautą pareiškėjos - buvusios globėjos, teisėjos Neringos Venckienės skundą.

Siekiant užtikrinti tyrimo nešališkumą jį organizuoti pavesta Klaipėdos apygardos prokuratūrai.

Policija: ginsime pareigūnus nuo nepagrįstų įžeidinėjimų

Praėjus kelioms valandoms po to, kai Generalinė prokuratūra pranešė apie ikiteisminį tyrimą, policija išplatino pranešimą spaudai, kuriame užstoja vaiko perdavimo operacijoje dalyvavusius pareigūnus.

„Viešoje erdvėje ir toliau gausiai komentuojami ir savaip interpretuojami teismo sprendimą Garliavoje vykdžiusių įvairių institucijų veiksmai. Policijos departamentas informuoja, kad prieš vykdant teismo sprendimą, visų institucijų veiksmai buvo suderinti, buvo parengtas bendras veiksmų planas, kurį pasirašė visų institucijų atstovai ir vykdant teismo sprendimą kiekviena institucija atliko tas funkcijas, kurias jai numato įstatymas", - sakoma policijos pranešime spaudai.

Taip pat primenama, kad operacijai vadovavo teismo antstolė, o laikas ir taktika buvo pasirinkti ir suderinti kartu su visomis institucijomis. „Policija nesiūlė keisti operacijos laiko, iš anksto įspėti globėją, ar atlikti kažkokius kitus veiksmus, nei siūlė teismo antstolė", - pabrėžiama pranešime.

Policijos bendruomenės vardu prašoma visų atsakingumo, supratimo, o nuo nepagrįstų kaltinimų žadama gintis: „Atkreipiame dėmesį, kad policija, vadovaudamasi teisės aktais, pasilieka sau teisę ginti pareigūnus nuo nepagrįstų, žeminančių, įžeidžiančių ir menkinančių instituciją ir pareigūnus įvairių pasisakymų, pareiškimų bei nuomonių.“