Teisėja Neringa Venckienė turi atseikėti Laimutei Stankūnaitei beveik 30 tūkstančių litų už teismo sprendimo nevykdymą. Tačiau aiškėja, kad ši suma tik lašas jūroje. Mat savo skaičiavimus baigė policija ir antstolė. Daugiausiai atsiėjo 240‑ties pareigūnų kelionė į Garliavą ir mergaitės paėmimo operacija.

„Kreipėmės į antstolę, kuri vadovavo operacijai, kreipėmės su raštu, kuriame nurodėme, kad policijai šita operacija gegužės 17 dienos kainavo maždaug 77 tūkstančius litų, tai įėjo ir darbo užmokestis ir Sodra, tai grynai tos išlaidos, ką patyrėme ir prašome, kad antstolė paskui procese išieškotų iš kaltosios šalies, kuri nevykdo teismo sprendimo“, - teigė Renatas Požėla, Policijos generalinio komisaro pavaduotojas.

Pasak antstolės Sonatos Vaicekauskienės, iš pradžių bus pasiūlyta N. Venckienei susimokėti gražiuoju, jei nesutiks – bus kreiptasi į teismą.

„Susimokėsiu už išprievartautą mergaitę, už išneštą tėvą ir mamą iš savo namų, už nuvežtą į policiją tetą ir mamą, už visus artimuosius išmestus iš namų ir už visus sulaužytus ir išdaužytus namus. Tai tokia ta bauda“, - teigia N. Venckienė.

Į teismą vėl svarsto kreiptis ir Laimutė Stankūnaitė. Ji kaltina Kedžio šalininkus nuolatiniu persekiojimu ir neteisėtais bandymais išsiaiškinti, kur ji su dukra gyvena. Internete pasirodė nuotraukos, kuriose Stankūnaitė, mergaitė ir veidų neslepiantys apsauginiai pietauja vienoje Kauno kavinių.

„Manau, kad toks noras rinkti informaciją, platinti skleisti, varžyti kito asmens privatų gyvenimą akivaizdus. Mes tarsimės ir greičiausiai gali būti kad mes kreipsimės“, - teigia Gintaras Černiauskas, L. Stankūnaitės advokatas.

Pasak policijos, šis įvykis tik patvirtina, kad Stankūnaitei ir mergaitei apsauga vis dar reikalinga.