„Gavome pažymą, kad N. Venckienė susirgo. Toliau procesas tęsiasi – bus kviečiama vėliau, kai pasveiks. Kol kas dėl kitos apklausos datos nėra apsispręsta“, - sakė Panevėžio apygardos vyriausiasis prokuroras Justinas Pupka.

Patvirtinta, kad N. Venckienei ketinta pareikšti šešiuose epizoduose.

„Įtarimus ketinta pareiškti dėl šešių nusikalstamų veikų, tačiau, kaip matote, neatvyko, todėl įtarimų pareikšti nepavyko“ - sakė prokuroras Aurelijus Navickas.

Antradienį prie Panevėžio apygardos prokuratūros susirinko apie dvi dešimtis N. Venckienės šalininkų, nešinų plakatais ir Lietuvos trispalvėmis. Protestuotojai buvo susiskirstę į dvi grupeles, taip siekdami nepažeisti įstatymų.

N. Venckienei iškeltos baudžiamosios bylos buvo sujungtos į vieną, jos perduotos tirti Panevėžio prokurorams.

Prokurorai teigia surinkę pakankamai duomenų, kad galėtų pateikti teisėjai įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis.

Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrą, kurią globojo jos tėvo D.Kedžio sesuo Kauno apygardos teismo teisėja N.Venckienė, perduoti motinai. Panaudojus jėgą sprendimas įvykdytas šių metų gegužės 17-ąją.

D. Kedys savo buvusią sugyventinę L. Stankūnaitę kaltino pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Tačiau L.Stankūnaitei pedofilijos byloje įtarimai nėra pateikti. Dėl šios nusikalstamos veikos kaltinamas vienintelis dabar jau miręs Andrius Ūsas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pasirašė dekretą, kuriuo atleido N.Venckienę iš Kauno apygardos teismo teisėjos pareigų. N.Venckienė iš pareigų pasitraukė savo noru ir pranešė, kad rudenį dalyvaus Seimo rinkimuose.