G. Černiausko teigimu, savo pasisakymuose D. Jankauskas akcentuoja, kad perdavimui nėra pasiruošta, o tai trukdo atsakingoms tarnyboms derinti veiksmus. DELFI primena, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija buvo išplatinusi pranešimą, kuriame ministras D. Jankauskas išreiškė „didelį susirūpinimą, kad antstolis, organizuodamas ir priimdamas tokį rimtą ir jautrų sprendimą dėl mergaitės priverstinio perdavimo, visiškai nederino savo veiksmų su vaiko teisių apsaugos pareigūnais“.

„Mūsų nuomone, kai kurie ministro pasisakymai labiau nukreipti trukdyti teismo sprendimo vykdymui, o ne siekti bendradarbiavimo tarp visų atsakingų tarnybų“, - DELFI teigė G. Černiauskas.

Taip pat L. Stankūnaitė ruošia skundus dėl įvairių institucijų veiklos bei vilkinamo teismo sprendimo vykdymo.

Kol kas G. Černiauskas neatskleidžia ieškinių sumos. Planuojama, kad skundai teismus pasieks jau šią savaitę.

DELFI primena, kad dar praėjusių metų gruodžio 16-ąją Kėdainių rajono apylinkės teismas dukrą grąžino L. Stankūnaitei, tačiau iki šiol teismo sprendimo neįvykdytas.

Venckų ir Kedžių šeimos tvirtina, kad mergaitė atsisako ne tik gyventi, bet apskritai bendrauti su mama. N. Venckienė nuolat pabrėžia, kad nedraudžia mergaitei bendrauti su L. Stankūnaite.

Kovo 23-ąją, praėjus dienai po to, kai teismas leido taikyti priverstines priemones, buvo jėga bandyta mergaitę grąžinti L. Stankūnaitei.

Tačiau mergaitės perdavimas virto tikra drama, o teismo sprendimas taip ir liko neįvykdytas.

Klonio gatvėje iki šiol nuolat budi žmonės, kurių čia kartais susirenka iki kelių šimtų. Praėjęs ketvirtadienis buvo paskutinė diena, kai N. Venckienei eilinį kartą buvo leista gera valia grąžinti mergaitę. Tačiau situacija nepasikeitė – N. Venckienė mergaitės negrąžino, o jokių veiksmų imtasi nebuvo.

Atrodo, kad mergaitės perdavimo mamai procedūra nusikelia neribotam laikui. G. Černiausko teigimu, šią savaitę jokių veiksmų nebus imtasi. Greičiausiai ta pati situacija išliks ir kitą savaitę.