Sekmadienį bus lygiai mėnuo, kai mergaitė buvo dramatiškai paimta iš Kedžių namų ir perduota L. Stankūnaitei. Iš viso mažametė pas globėją Neringą Venckienę praleido apie šešerius metus.

L. Stankūnaitė tikina, jog mergaitė pradeda pasakoti ankstesnio savo gyvenimo detales.

„Mergaitė pamažu pasakoja apie tai, kaip iš esmės elgėsi tie asmenys, dėl ko atsirado visa ši melaginga istorija. Ateis laikas ir viskas susidėlios į savas vietas, bus atitinkamai vaikas apklaustas, bus atitinkamai viskas padaryta. Bet aš nenoriu spausti savo dukros, aš noriu, kad ji pasveiktų ir kai ji bus stipri, galbūt sudalyvaus kažkokioje apklausoje, tai ir įvyks vėliau. Faktas tas, kad galiu nuliūdinti visus palaikančiuosius tiek N. Venckienę, tiek Kedžius, kad tai, ko jie bijojo, tas pasitvirtins tikrai greitu laiku", - teigė L. Stankūnaitė.

N. Venckienė liudydama pedofilijos byloje pasakojo apie tariamą mergaitės tvirkinimą sužinojusi iš pačios mažametės. Esą ši pasakojo, kad gulėjo vienoje lovoje su L. Stankūnaite ir Andriumi Ūsu bei abu ją laižė.

Teisėja įsitikinusi, kad jos pranašystės pradeda pildytis - esą mergaitę pagaliau susigrąžinusi L. Stankūnaitė dabar bandys mažametę priversti liudyti atvirkščiai.

„Taip ir reikėjo tikėtis, kad mergaitė galimai vaistais veikiama, kažkas daroma. Mergaitė apklausta, dar kartą sakau, penkis kartus ikiteisminio tyrimo metu, jai atlikta kompleksinė psichiatrinė-psichologinė ekspertizė, specialistų išvados yra, jinai nefantazuoja, ji kalba tiesą. Ir čia nėra jokių abejonių. Prokuratūra pripažino. Tai tada visiems prokurorams turi būti pradėti ikiteisminiai tyrimai. Apie ką kalbama? Aš nenoriu net kalbėt apie tai, nes mergaitės visas gyvenimas yra sugadintas, jinai atsidūrė toje aplinkoje, apie kurią kalbama kaltinamajame akte, kad jinai buvo seksualiai išnaudota. Tai jinai yra toje aplinkoje dar nepabaigus pedofilijos bylos", - teigė N. Venckienė.