„Linksmą mergaitės čiauškėjimą nugirdau, kol telefonu vėlų ketvirtadienio vakarą kalbėjausi su L.Stankūnaite“, – pasakoja dienraščio žurnalistė Laima Lavaste.

„Negalime atsidžiaugti viena kita. Jaučiuosi, lyg dukrytę būčiau pagimdžiusi antrą kartą. Tie septyneri metai, kai aš su ja, dar kūdikiu, išėjau iš Kedžių namų, buvo nesibaigiančių kovų dėl vaiko metai. Mes pagaliau kartu. Ir dabar jau visiems laikams”, – susijaudinusi kalbėjo moteris.

Paklausta, ar žinojo iš anksto, kada bus antrą kartą bandoma grąžinti dukterį, moteris sakė: „Taip, šią datą žinojau jau kurį laiką. Tam buvo ilgai ruoštasi, gal nuo kovo 23 dienos, kai nepavyko pirmas perdavimas. Aš važinėjau ne į vieną pasitarimą su policijos pareigūnais, antstole, vaiko teisių apsaugos specialistais. Buvo aišku, kad šįkart ruošiamasi labai kruopščiai ir nebebus traukiamasi atgal. Prieš dieną man teko ir pasitreniruoti – pakilnoti taip pat aštuonmetį mano advokato sūnų. Jis 10 kilogramų sunkesnis už mano dukrelę, kuri sveria 40 kilogramų, todėl jos svorio net nepajutau. Atrodo, kad nešiausi kaip plunksnelę“.

„Labai sunku buvo paimti vaiką. Bet aš privalėjau tai padaryti. Buvo pasakyta: dukrelę turiu paimti aš pati, nes jeigu prie jos būtų prisilietę svetimi žmonės, tai jau būtų buvę galima vertinti kaip prievartą prieš vaiką. Kito kelio nebuvo“, – pasakojo L. Stankūnaitė.

Paklausta, kaip pavyko paimti dukrytę iš N.Venckienės rankų, ji sakė: „Nelengvai. Teisėja priešinosi, spyrė man į pilvą. Nesmarkiai, spėjau atšokti.“

„Po penkių minučių ji jau čiauškėjo, po valandėlės atsigulė man ant kelių. ai gydytojai pasiūlė jai pailsėti ligoninėje, ji stipriai mane apsikabino ir pasakė – ne, aš būsiu su mama.“ – „Kodėl vykote pas gydytojus? Ar vaikas sunegalavo?“ – „Ne. Bet norėjau patikrinti jos sveikatą. Juk tuoj pasipylė kalbos – vaikui vaistų suleista. N.Venckienė pasakė tai viešai. O gal tų vaistų buvo leidžiama globėjos namuose? Vėliau būčiau buvusi apkaltinta aš. Todėl prie liudininkų padarėme išsamius tyrimus, apžiūrėjo gydytojai. Ir dukrytės kraujas, ir šlapimas normalūs. Geri ir visi kiti tyrimai“.