L.Stankūnaitė internete išplatino vaizdo įrašą, kuriame rodo, kaip su mergaite leidžia vasaros dienas. Deja, jai tenka galvoti ne vien apie malonius dalykus. Ji papildė savo ieškinį ŽTT. Jame nurodoma, kad valstybė per mažai rūpinosi vaiko grąžinimu motinai. Esą mažametė Kedžių namuose gyveno neteisėtai, taip pat neteisėtas savivaldybės administracijos sprendimas skirti globėją buvo panaikintas tik perdavus vaiką motinai. Teismui taip pat skundžiamasi politikais, kurie esą viešai kritikuodami šalies teisinę sistemą vilkino sprendimo įgyvendinimą.

L.Stankūnaitė iš valstybės nori ir daugiau pinigų. Suma nuo trijų šimtų tūkstančių išaugo iki daugiau nei pusės milijono.

„Esame nurodę, kad L.Stankūnaitė yra patyrusi bylinėjimosi išlaidų – apie 30 tūkst. litų, o turtinės žalos prašoma 180 tūkst. litų ir 100 tūkst. eurų yra neturtinė žala“, – sakė L.Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas.

Buvusi mažametės globėja Neringa Venckienė įsitikinusi, kad L.Stankūnaitė iš valstybės negaus nieko.

„Pirmiausia, Lietuvos teismuose yra nepabaigta nagrinėti pedofilijos byla. Turėtų pranešti apie faktinių aplinkybių konstatavimo 2012 m. sausio 9 d. protokolą, kad mažametė atsisako vykti gyventi pas motiną, apie mažametės sužalojimus 2012 m. kovo 23 d., apie mažametei išsivysčiusį potrauminio streso sutrikimą. Jeigu tikrai ta atstovė atstovauja Lietuvai ir ji šiuos duomenis pateiks, tai Stankūnaitei bus priteistas apskritas nulis, jai nepriklauso niekas“, – sakė N.Venckienė.