Dešimtys Švedijos karių atkartojo mechanikų šokį garaže, skambant dainai „Greased Lightning“. Nors vaizdo klipas sukurtas parodijos tikslais, į išradingus ir pašėlusios Švedijos jūrų pėstininkus žiūrėti labai smagu – trumpiau tariant, reginys nenusileidžia originalui.

Vaizdo įrašas svetainėje „YouTube“ buvo įkeltas praeitą savaitgalį. Nuo to laiko jis jau peržiūrėtas daugiau nei milijoną kartų, sulaukė tūkstančių paspaudimų „patinka“.

Vaizdo klipo režisierius Borisas Zelada per interviu leidiniui „The Local“ pareiškė buvęs šiek tiek nustebintas filmuko populiarumo: „Tikėjomės dėmesio, tačiau tikrai nemanėme, jog jis bus toks didelis“.

Kaip skelbia žiniasklaida, pirmadienį svetainė „YouTube“ vaizdo klipą užblokavo – dėl autorinių teisių pažeidimų, tačiau jis ir toliau skelbiamas kitose paskyrose. Antradienį originalus vaizdo klipas, kurį patalpino vartotojas Ralfas Uhrbomas, vėl tapo prieinamas. R. Uhrbomas vaizdo klipo aprašyme teigia, jog jis nufilmuotas Afganistane.

Priminsime, jog filme „Briliantinas“ vaizduojama XX amžiaus 6-ojo dešimtmečio Amerika, kur dar niekas nebuvo girdėjęs nei apie naftos krizes, nei apie karą Vietname. Šalyje tvyrojo nevaržomo optimizmo dvasia, žmonės drąsiai svajojo: jauniems žmonėms norėjosi dainuoti, šokti ir džiaugtis meile. Internautai noriai aptarinėja jausmingus karių šokių judesius, artistiškumą bei išmonę.

„Americablog“ vaizdo klipą išanalizavo užuominų į netradicinę seksualinę orientaciją kampu.

„Metronews“ prisimena, jog tai jau tikrai ne pirmas karių iš viso pasaulio bandymas pademonstruoti savo muzikinį talentą ir išmonę.

2013 metais Norvegijos kariai pristatė savąją garsiojo šokio „Harlem Shake“ versiją – ji abejingų nepaliko.

Anksčiau JAV kariai sukūrė savąją „Gangnam Style“ – dainos, kuria visame pasaulyje išgarsėjo reperis iš Pietų Korėjos PSY – versiją.

Rusai taip pat nesnaudžia – Rusijos vidaus reikalų ministerijos karių ansamblis perdainavo grupės „Daft Punk“ kūrinį „Get Lucky“.

JAV kariai pristatė ir savąją populiarios dainos „Call Me Maybe“ versiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)