Tinklaraštininkas, pasivadinęs yuriursu, praėjusį mėnesį Maskvos miesto valdžiai nusiuntė skundą dėl nevalomo kelio. Prie skundo jis pridėjo ir nuotraukas, kuriose aiškiai matyti sniegu užverstas kelias.

Po kelių dienų jis gavo atsakymą, kad kelias yra tvarkingas. Prie laiško iš kelius tvarkančios institucijos taip pat buvo pridėta nuotrauka. Vaikinas nustebo, kad tai ta pati nuotrauka, tik prie jos padirbėta kompiuterine programa, greičiausiai „Photoshop“.

„Nereikia būti dideliu ekspertu, kad suprastum, jog nuotrauka suklastota. Takas atrodo tobulai nuvalytas, o toks rezultatas galėtų būti pasiektas nebent sniegą išsiurbus dulkių siurbliu. Valant kitais būdais lieka valymo žymių: sniego bei ledo detalių“, – interviu radijui „Kommersant FM“ sakė maskvietis.

yuriursu.livejournal.com nuotr.

Jis stebėjosi ir tuo, kad nuotraukoje ant pastato sienos nebematyti grafičių.

Orechovo-Šiaurės Borisovo rajono vadovas, kurio administracija padirbėjo „Photoshop“ programa, po šio incidento atsistatydino, penktadienį pranešė Maskvos valdžia. Visgi neoficialiai kalbama, kad jį palikti postą paskatino pats Maskvos meras Sergejus Sobianinas.