Tokio žingsnio imtasi siekiant užtikrinti prostitučių saugumą bei iškelti sekso verslą už miesto centro ribų, praneša sky.com.

Devyniomis „sekso kabinomis“, kurias slepia aukšta tvora, prostitutės ir jų klientai galės naudotis nuo pirmadienio, rugpjūčio 26 dienos.

Vakarinėje miesto dalyje buvusioje pramoninėje zonoje įrengtas „sekso kabinas“ galima rasti pagal ženklą su raudonu skėčiu, kuris žymi reglamentuotų sekso paslaugų vietą. Čia taip pat nurodytos ir darbo valandos.

Sekso paslaugos čia teikiamos laikantis aiškiai apibrėžtų taisyklių. Klientai turi būti vyresni nei aštuoniolikos, atvykti po vieną automobilyje, o iškart po sekso panaudoti prezervatyvai privalo būti išmesti į čia stovinčias šiukšliadėžes.

Yra speciali vieta, kur klientai gali pasirinkti prostitutę, o moterys derėtis dėl kainos. Pasiekus susitarimą, pora automobilyje pasuka į kabiną, kuri primena medinę mašinai skirtą pastogę.

Kiekvienoje kabinoje prostitučių saugumui įrengtas pavojaus skambutis.

Miesto sekso darbuotojų socialinės rūpybos skyriaus vadovas Michaelis Herzigas įsitikinęs: „Prostitucija iš esmės yra verslas. Mes negalime jo uždrausti, tad norime įvesti kontrolę sekso darbuotojų ir gyventojų labui, nes jeigu to nekontroliuosime, įsigalės organizuotas nusikalstamumas, valdžią perims sąvadautojai“.

Prostitučių paramos tinklo „Flora Dora“ direktorė Ursula Kocher teigia, kad prostitutės dažnai vežamos į artimiausią mišką ar už miesto, todėl neretai atsiduria pavojuje. „Čia jos liks vietoje ir galės greitai susitarti su klientais“, - įsitikinusi pašnekovė.

Pasiūlytam užvažiuojamųjų „sekso kabinų“ projektui Ciuricho gyventojai pritarė 2012 metų kovą surengtame referendume, tada jis sulaukė 52,6 procento balsavusiųjų palaikymo.

Ši idėja sulaukė plataus politinių partijų pritarimo, jai oponavo vienintelė Šveicarijos liaudies partija.

„Šis projektas nebus sėkmingas. Arba neatvyks klientai, arba prostitutės nesinaudos šia vieta, - įsitikinęs vietos politikas Svenas Oliveris Dogwileris, atstovaujantis Šveicarijos liaudies partijai. - Tai iškelia juos į švaresnę erdvę, tačiau ji yra subsidijuojama iš mokesčių“.