Australui pateikti kaltinimai dėl neteisėto alkoholio laikymo ir nepilnamečio svaiginimo alkoholiu.

Jachta, prišvartuota Kembridžo įlankoje, nedidelėje 1500 žmonių gyvenamoje Nunavuto bendruomenėje atokioje Kanados šiaurinėje dalyje, pareigūnams iš karto pasirodė įtartina. Apie audringas jachtos svečių linksmybes sklinda daug pikantiškų gandų. Trečiadienį verslininkas paviešino pareiškimą, kuriame kaltinimus neigia, pripažįsta savo kaltę tik dėl fejerverkų ir alkoholio.

Vietos dienraštis „Nunatsiaq News“ skelbia, jog „laive vyko audringas vakarėlis, vyrų buvo žymiai daugiau nei moterų“, esą viena nepilnametė mergaitė iš jachtos nėrė į ledinį vandenį.

Taip pat pranešama, kad jachtos svečiai ant netoliese buvusio kalno kankino avijautį.

Iš Kvinslendo kilęs verslininkas aplink Šiaurės Ameriką plaukiojo savo jachta „Fortrus“. Vyras neseniai už 52 mln. svarų (224 mln. Lt) pardavė savo verslą Kvinslende, be to, jam priklauso nemažai kitų Australijos bendrovių akcijų.

Pareiškime, kurį išplatino jo teisininkai, P. McDonaldas „apgailestauja“ dėl su fejerverkais ir alkoholiu susijusių pažeidimų, tačiau neigia nesumokėjęs Kanados policijos pareigūnų jam siųsto pirmojo baudos kvito.

„P. McDonaldas gailisi, jog incidento metu nebuvo susipažinęs su vietos įstatymais, numatančiais fejerverkų naudojimo ir alkoholio vartojimo tvarką“, - teigiama teisininkų išplatintame pareiškime.