Naujosios ES taisyklės įpareigotų įmones, kurių metinė apyvarta viršija 750 mln. eurų, viešinti informaciją apie atskirose valstybėse sumokamus mokesčius. Informacija apie įmonės veiklą, jos padalinius, darbuotojų skaičių, apyvartą, pajamas, pelną ir nuostolius, taip pat sumokėtą pelno mokestį ir mokesčių lengvatas turėtų būti viešai nemokamai prieinama ir įmonės tinklalapyje, ir viešajame registre, kurį tvarkytų Europos Komisija.

Europarlamentarai taip pat pritarė išimčiai, leidžiančiai neskelbti minėtos informacijos, jei ji yra komerciškai jautri, nes ja galėtų pasinaudoti už ES ribų įsikūrę konkurentai. Tokia išimtis galiotų tik konkrečioje ES valstybėje, kuri kasmet spręstų, ar ją atnaujins. Pasibaigus išimties taikymo laikotarpiui arba Europos Komisijai nutarus, jog išimtis nepagrįsta, įmonė privalėtų atgaline data atskleisti šią informaciją, įsitikinę EP nariai.

Priėmęs pataisas, Europos Parlamentas atidėjo galutinį balsavimą siekdamas pradėti derybas su ES Taryba dėl galutinio šių taisyklių teksto.