Lietuvos žinioms“ ministras tvirtino, kad darbas siekiant sudaryti moksleiviams galimybes gilinti žinias gynybos srityje šiuo metu yra atliekamas, o pirmi rezultatai turėtų būti po savivaldos rinkimų.

„Ministerijoje dirba pilietinio, patriotinio ugdymo grupė. Baigsis savivaldos rinkimų etapas, ir tikrai sudėliosime taškus ant i",-tikino jis.

Kaip vieną realių pokyčių ŠMM vadovas nurodė planuojamą gerokai aktyvesnį moksleivių dalyvavimą vasaros stovyklose, organizuojamose kartu su šauliais. Tikimasi, kad šiemet į jas atvyks triskart daugiau vaikų nei anksčiau.

„Gal tuomet jiems nebus noro dalyvauti kokiose nors kitose stovyklose", - pažymėjo ministras, turėdamas galvoje praėjusių metų pabaigoje paaiškėjusi faktą, kad Rusijos karinėse stovyklose dalyvavo kelių Vilniaus rusakalbių mokyklų mokiniai.

Tyrimų bendrovės „Synopticom“ pernai gruodį ir šių metų sausį vykdyta apklausa parodė, kad du trečdaliai vyresniųjų klasių moksleivių pasigenda informacijos apie šalies saugumą, krašto apsaugą bei kariuomenę. Tyrime apklausti 657 visos šalies mokiniai, besimokantys 8–12 klasėse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)