Pirmasis aukštuminis miesto pastatas - „Gazoil Plaza“. Čia taip pat yra įsikūrusios tokios įmonės kaip „Lukoil“, „Gazprom“, „Transneft“, „Giprotiumeneftegaz“, taip pat bankai, prekybos ir verslo centrai.

Miestas garsus ir savo paminklais – čia stovi ne tik milžiniškas Lenino paminklas, bet viena pagrindinių miesto gatvių pavadinta M. Melnikaitės vardu, jos garbei prie pastato yra pritvirtintas bareljefas.

„Gatvė pavadinta šaunios lietuvių tautos dukters ir Sovietų Sąjungos didvyrės Marytės Melnikaitės vardu (1923-1943)“, - skelbia bareljefas.

DELFI skelbė Č. Iškausko tekstą apie šią Sovietų Sąjungos didvyrę: „M. Melnikaitė: ar šiandien tokių atsirastų?“.

Gyventojai Tiumenėje gali naudotis nemokamu bevieliu internetu, o miesto šaligatviai pritaikyti dideliems šalčiams – jie plytelėmis iškloti tik centre, o kitose miesto vietose yra asfaltuoti. Tiesa, miestas – turtingas, todėl šaligatvių borteliai Tiumenėje yra pagaminti iš marmuro.

Važinėtis Tiumenėje viešuoju transporto pigiau nei Vilniuje: kuras Rusijoje yra beveik perpus pigesnis nei Lietuvoje, todėl autobuso bilietas kainuoja taip pat pigiau – 16 rublių (1,33 lito).

Mieste yra patogių sprendimų, pavyzdžiui, prie perėjų pėstieji mato sekundinius laikrodžius, kurie rodo, kiek laiko degs žalia šviesa, prie rajono administracijos pastato įrengta vaikų žaidimo aikštelė, o su neteisėta reklama ant apšvietimo stulpų kovojama metaliniais tinklais – jais aptraukiamas stulpas.

Pastatai Tiumenėje yra įvairūs: senamiestyje galima pamatyti pirklių namų, tačiau netoliese stovi senieji blokiniai pastatai. Toliau nuo centro, už pramoninių rajonų, vyksta naujų daugiaaukščių statybos.

Vadovaujantis oficialiąja statistika, Tiumenėje gyvena 600-700 tūkst. gyventojų, pagal dydį miestas yra artimas Vilniui. Daugiau apie Tiumenę – galerijoje.