„Truputį per anksti pradėti spręsti šitas problemas organizuojant streikus ir mes suprasdami, kad švietimo sistema turi būti finansuojama geriau, turime tokį planą, kad finansavimas švietimo sistemai turėtų gerėti“, - interviu „Žinių radijui“ sakė Vyriausybės vadovas.

A. Butkevičius pabrėžė, kad šiais metais, net ir sumažėjus mokinių, finansavimas švietimo sistemai nemažintas, šiai sričiai palikta per 60 mln. litų. Artimiausiu metu, pasak Ministro Pirmininko, numatoma paruošti strateginį planą, kuriame bus numatyta darbo užmokesčio pedagogams kėlimas. Dieną prieš A. Butkevičius teigė nematąs galimybių dar šiais metais didinti pedagogų atlyginimus, pabrėžė ne tik atlyginimų pedagogams kėlimo klausimą, bet ir švietimo struktūrinių reformų poreikį.

Trečiadienį prie Vyriausybės į mitingą susirinkę per 1000 pedagogų reikalavo didinti švietimo finansavimą, paruošti ilgalaikę mokytojų atlyginimų kėlimo programą, garantuoti saugias sąlygas švietimo įstaigose. Jei tai bus nepadaryta, mokytojai rudenį grasina streikais.

Mitingą organizavo Lietuvos švietimo profesinė sąjunga.

Mitinge dalyvavęs švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis pabrėžė socialinį dialogą, o pirmieji rezultatai gerinant mokytojų darbo sąlygas, esą jau matomi.