Dviejų atrankinių turnyrų ir pusfinalio metu bus atrinkti keturi dalyviai, kurie, įveikę didžiulę nacionalinę bei tarptautinę atranką, Didžiajame finale spalio 19 d. kovos dėl geriausiojo 2012 metų debatininko titulo. Jie susirems itin intriguojančia ir aktualia tema „Ar už religinės neapykantos kurstymą turėtų būti taikomas baudžiamasis persekiojimas?“.

Finalo globėjas yra Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Emanuelis Zingeris. Jaunuosius debatininkus taip pat pasveikins garbės svečias, Vokietijos Bundestago viceprezidentas Wolfgangas Thierse.

Tarptautiniai jaunimo debatai – tai vokiečių kalbos besimokantiems vyresniųjų klasių mokiniams skirtas konkursas. Šis projektas skatina dalyvius aktyviai domėtis ir kritiškai pažvelgti į aktualias politines ir socialines temas bei prisideda prie politinio švietimo.

Tai Goethe´s instituto, fondo „Erinnerung, Verantwortung und Zukunft“, Hertie fondo ir Centrinės užsienio švietimo sistemos valdybos (ZfA) projektas. VI-ąjį Tarptautinį finalą finansiškai remia Vokietijos užsienio reikalų ministerija.

Renginio informacinis partneris yra žinių portalas DELFI.

DELFI primena, kad kartu su Goethe´s institutu rengia konkursą kaip tik tau! Jaunuoliai debatuos keliomis temomis, o Jūs turite galimybę šiomis temomis rašyti rašinius ir laimėti Goethe´s instituto prizus!
Tarptautiniai jaunimo debatai